Градският транспорт ухае на пот!

Прозорците не се отварят, шофьорите на пускат климатиците

Новини
19:20 - 04 Април 2024
6173
Градският транспорт ухае на пот!

С настъпването на топлите дни и повишаването на температурите, хората си припомниха и определени аромати, които останаха малко позабравени. Къде на шега, къде не, но много от гражданите започнаха да роптаят за уханията, които се носят в градския транспорт. Вече навсякъде смърди на пот.

В метрото тази величина е константна и там се примиряваш, тъй като знаеш, че няма как да се получат по-добре нещата, щом пукне пролетта и температурите минат 20 градуса по Целзий.

В автобуси и тролеи все още климатици не се пускат да охлаждат, а хората нормално отделят от своите телесни миризми, които в повечето случаи са доста неприятни, особено премесени с евтини парфюми или дезодоранти.

Когато човек се опита да отвори някой от прозорците, шансът му е нулев, тъй като не се отварят. И всички са в собствен сос, както се казва. А се очаква скоро още повишаване на температурите, все пак идва лято, а с това се надяваме, че ще дойде и акълът на повечето шофьори в градския транспорт.

Засега единственият по-приличен транспорт в столицата, който придава някакъв комфорт, остава трамвайният. Там уж всичко е наред, но само при новите мотриси. Старите са ясни - отворени прозорци, течение, различни аромати и т.н.

И това не е само в столицата, ами и в останалите градове, особено където хем температурите са по-високи, хем и самите возила са доста по-стари. В много градски групи в социалните мрежи - Плевен, Русе, Пловдив, Варна и Бургас всички се оплакват и пишат възмутени: "Хора, кой ви е заблудил, че трябва да се къпете само в неделя?".