Градушка като портокал удари Словения (СНИМКИ+ВИДЕО)

Времето в Европа полудя

Свят
15:17 - 12 Юни 2019
4092
Градушка като портокал удари Словения (СНИМКИ+ВИДЕО)

Невиждана градушка с големината на портокали удари южните части на Словения, нанасяйки сериозни щети, съобщиха световните агенции. По данни на Словенския център за справяне с извънредните ситуации сериозни материални щети са нанесени в гладовете Кочевие и Черномел, а също така в Рибница и Содражица.

Според медиите в словенската столица 79 противопожарни бригади са се включили да помагат на местното население.

Като цяло времето в Европа буквално полудя. Огромни ледени късове с големина на ябълки валят от небето, торнадо и сняг паднаха в Европа през вчерашния ден.


В Северна Италия, в областта Ломбардия вчера ринаха градушката с лопати. От вчера върху северните области Пиемонт, Вале д’Аоста, Ломбардия, Трентино Алто Адидже, Венето и донякъде Фриули Венеци Джулия се сипят проливни дъждове, от време на време ги връхлитат и убийствени градушки.


Междувременно в южната част на страната валежи няма и тя е връхлетяна от нетърпими жеги, предизвидани от тръгналия от пустинята Сахара към Апенините антициклон. Температурата на много места в долната част на Ботуша и по големите острови Сицилия и Сардиния достигна 43 градуса.

Същевременно в черноморския окръг Кастамону в Северна Турция премина зрелищно торнадо. Метеоролозите прогнозират, че окръг Кастамону ще бъде подвластен на проливни дъждове чак до 21 юни и предупреждават гражданите да бъдат бдителни заради вероятността от валежи от град в следобедните часове.
 

Ето как огромните ледени късове удариха някои части на Европа: