Градушка помля Симеоновград, ракетите закъснели

Актуални новини
08:35 - 27 Май 2022
2181
Градушка помля Симеоновград, ракетите закъснели

Унищожена реколта и множество щети са налице след пороя с унищожителна градушка, която удари Симеоновград. Потърпевши от стихията разказаха, че ледените късове са били с размерите на яйце.

„Преди да започне стихията аз поне не чух да се е задействала системата против градушки. В групата на града, в която сме във фейсбук, хора казаха, че са чули. Но масово хората споделят, че преди началото не е имало такова нещо. Час след голямата градушка чухме противоградните ракети и след тях се изсипа пак, но по-ситна градушка”, разказа Валентина Гецова. По думите й съседите й до посред нощ са сменяли счупени керемиди, предава Нова тв.

Земеделски производител сподели, че реколтата му е напълно унищожена. „Имаме ракетна площадка, изградена преди 4-5 години. Радваме се, че е направена. Когато пускат противоградните ракети, градушката е много ситна.

Защо никой не е гърмял сега? Искаме да потърсим отговорност”, сподели друг от потърпевшите. И допълни: „Не знаем как ще се справим. Повечето от нас нямат застраховка на земеделските имоти”.