Граф Сен Жермен е безсмъртен  

Появява се в различни части на света по различно време, за да помага

Мистика
22:20 - 14 Март 2019
31537
Граф Сен Жермен е безсмъртен
 

Името Сен Жермен е широко известно. Така се нарича един от най-големите квартали на Париж и един от популярните френски футболни отбори. А личността на граф Сен Жермен, предупредил Мария Антоанета и съпругът й крал, че срещу тях има заговор, е забулена в мистерия и тайни. Булото им леко по леко се вдига и все повече са тези, които знаят, че Сен Жермен е безсмъртен. Той е един от членовете на Великото Бяло Братство, от Махатмите на Шамбала.

Сред последните му заслуги за човечеството е невидимото ръководство за създаване на интернет и превръщането му в световна мрежа. Сен Жермен има милиони превъплащения през стотиците години на човешката история. Някои от тях са известни, други не.

Голямата му популярност започва през 18-ти век заради публикуването на книги и спомени за него. Графиня д’Адемар описва Сен Жермен и неговото появяване във френския дворец: „Той се появи в двореца на френския крал много преди мен. Това беше през 1743 г. Носеха се слухове, че във Версай е пристигнал някакъв чужденец, несметно богат човек, съдейки по скъпоценните му украшения. Откъде ли е пристигнал? Никой не знаеше това. Самообладанието, достойнството и интелектът му поразяваха още в първата минута от общуването с него. Той имаше гъвкава и елегантна фигура, ръцете му бяха нежни, а ходилата – по женски малки. Усмивката му откриваше най-прекрасни зъби, симпатична трапчинка украсяваше брадичката му, косата му беше черна, а очите – добри, погледът – проницателен. О! Какви очи бяха това! Аз никога не съм срещала такива очи. На вид той изглеждаше на 45 години”.

Граф Сен-Жермен е смятан за най-загадъчния човек на 18-тото столетие. Тази загадъчност се проявява във всичко. Той е най-близък приятел и съветник на владетели по целия свят, активен участник е в големи политически събития, изключителен дипломат, притежава разнообразни таланти и способности, автор е на научни изследвания и технически изобретения, прави алхимическите опити, изключителен лечител е, ясновидец и пророк. Датите за раждането и смъртта му са неизвестни, защото той има способността да се появява и изчезва в различни части на света, а огласяването на смъртта му винаги се оказва поредната фалшива вест.

Най-ранният документиран спомен за Сен Жермен е от 1710 г. в книгата на Изабел Купър Оукли „Граф Сен Жермен. Тайната на кралете”: „Възрастната графиня фон Жержи, която преди 50 години е била с мъжа си във Венеция се приближила към графа: „Ще бъдете ли така любезен – попитала графинята – да ми отговорите на един въпрос? Бих искала да знам, бил ли е Вашият баща във Венеция през 1710 г.”. „Не, мадам - невъзмутимо отговорил графът, моят баща почина много преди това. Но самият аз живях във Венеция в края на миналия и началото на този век и имах честта да Ви ухажвам, а Вие бяхте така добра да похвалите моето произведение в стила на венецианските гондолиери, което ние пяхме заедно с Вас”. „Простете, но това е невъзможно. Граф Сен-Жермен, доколкото ми е известно, по онова време беше поне на 45 години, а Вие горе-долу сте на тази възраст сега”. „Мадам - отговорил графът с усмивка, аз съм много стар”. „В такъв случай Вие навярно сега сте на повече от сто години”. „Напълно е възможно”.

Сен-Жермен говори много езици, при това толкова свободно, че го приемат за роден в страната, на чийто език е говорил. Сред тези езици са френски, английски, немски, италиански, испански, португалски, руски, санскрит, гръцки, китайски, арабски и други. Познава историята толкова добре, сякаш бил участник в събитията, за които разказва. С виртуозността на майстор графът свири без ноти на цигулка и пиано, при това не само романси, но и най-сложни концерти. Сен Жермен рисува прекрасно с маслени бои. Разработените от самия него бои излъчвали от платната му особен блясък. Костюмите на изобразените от него хора сякаш светели като скъпоценни камъни.

Сен Жермен е изкусен в лечителството и използването на лечебни билки. Някои от неговите съвременници смятали, че изобретените от него лекарства, заедно с навика да използва само три храни – пшеница, овес и крехко бяло пилешко месо, укрепвали здравето на графа и удължавали живота му. В двореца на персийския шах, където Сен Жермен е от 1737 до 1742 г., той се занимава с научни изследвания, включително „проявил своето умение в материализиране и облагородяване на скъпоценни камъни, в частност, на елмази”.

Графът прави много открития в най-различни области на науката и техниката. По свидетелство на граф Карл Кобенцл, Сен-Жермен развивал технологиите на масовото производство. Например, неговата технология за избелване на лен придавала на тъканта вид на италианска коприна, а обработените кожи напомняли на най-хубавия сахтиян. Сен Жермен изобретил начин за боядисване на копринени и вълнени тъкани с невиждано по-рано качество, оцветяване на дървесина в най-необикновени цветове чрез дълбоко просмукване, при това с най-обикновени, а следователно, с твърде умерени по цена съставки. Много от предложените от него изобретения отдавна са станали достояние на човешката цивилизация.

Обаче някои от тях нашето въображение и досега не може да приеме. Например граф Макс Ламбергски пише през 1775 г., че е видял разработен от Сен Жермен чекрък, на който се образуват едновременно две нишки, но този механизъм изисква раздвояване на вниманието и наблюдаване от работника едновременно на двата процеса. Граф Ламбергски отбелязва със съжаление, че засега хората, поради състоянието на своето съзнание и способности, не могат да работят на този стан. Този пример говори красноречиво за това, че тогава, в зората на техническата революция, Сен-Жермен се опитвал да насочи прогреса по пътя на развитие на вътрешните способности на самия човек.

Твърди, че лети в Космоса през 18-и век

Между 1737 и 1742 г. Сен Жермен се задържа в двора на шаха на Персия, където придобива много знания за диамантите. През 1743 г. се появява при крал Людовик XV и се прочува с огромното си богатство и алхимични умения. За себе си твърди, че е намерил Философския камък и може да произвежда диаманти, както и че в Хималаите открил хора, които знаят всичко. Разказва за космическите си пътешествия: „Много дълго пътувах през космическото пространство. Видях земни кълба, които се въртяха около мен, и световете бяха в краката ми. Пътувам през времето и неволно се оказвам в далечни страни”. Граф Сен Жермен често съобщава за предстоящи открития в бъдещето и твърди, че може да става невидим или внезапно да се появява, когато и където поиска.

Графът е най-добрият дипломат

Сен Жермен е изключителен дипломат. Той е ту в персийския двор на Надир шах, оказвайки благотворно влияние на дребнавия и подозрителен управник, ту служи на Франция, ту помага на Англия, ту оказва съдействие на Прусия, ту се намира в тесни контакти с представители на австрийския двор, ту помага при организиране на преврат в Русия. Винаги е в центъра на събитията, на световната история и винаги е зает с възстановяване на нарушеното равновесие. Крал Людвиг XV възлага на Сен Жермен мисията за възстановяване на мира между Франция и Англия, за да бъде спасена първата от катастрофа.