Графа, Любо Киров и Михаела Филева пеят за Пловдив

Градът под тепетата празнува 5 години от обявяването за Европейска столица на културата

Новини
08:47 - 01 Септември 2019
2518
Графа, Любо Киров и Михаела Филева пеят за Пловдив

Пловдив празнува днес пет години, откакто бе обявен за „Европейска столица на културата”. Множеството събития, предвидени за специалната дата ще затворят един от възловите булеварди в глада – „Марица-юг” до утре.

На него под надслов „Празник на реката” жителите на града ще се насладят на концерт на Михаела Филева, Графа и Любо Киров. Предвижда се пиро светлинен спектакъл и спортни атракции ще се проведе на булеварда в зоната между моста на Панаира и моста на о-в „Адата“.

В 11 часа стартират спортни атракции, организирани в партньорство с българската медия за приключенски начин на живот Списание 360. Всеки ентусиаст може да скочи от двуметрова височина върху огромна надуваема възглавница. 

Каскадьорът Златко Ганчев, заедно със свои колеги, ще демонстрира скок-каскади от 4-метрова височина. Спортисти ще преминат на 10-метрова височина над реката върху специални ленти. От 11,30 ще започне и специално шоу с въздушна акробатика на три моторни парапланера на професионалните пилоти Петьо Кюркчийски, Илия Танчев и Димитър Бояджиев. 

Входът на целодневното събитие ще е с безплатен.