Графа представи новия си албум „Вековна гора“

Култура
18:19 - 02 Юни 2023
2834
Графа представи новия си албум „Вековна гора“

Владимир Ампов-Графа представи новия си албум „Вековна гора“. Събитието вчера събра на едно място певци, актьори, журналисти и фенове.

Сред гостите бях Михаела Филева, Мария Илиева, „Молец“, Поли Генова, Евгени Генчев, Борислав Бояджиев-Борче, Елена Петрова, Явор Гърдев, Ромина Тасевска, Ники Кънчев, Стефан Щерев, Краси Куртев и Дънди от „Акага“, Тино, Ника, Саня Армутлиева, Сантра, Любомир Ковачев, Jeremy, Сашо Обретенов, Венци Трифонов.

Беше показан документален филм за създаването на албума, режисиран от Свилен Славов. Последва представянето на всяка една от 16-те песни, от които осем са нови. Пет от тях самостоятелни и три - в дует. В албума са „Химера“, „Ти грееш“, „Утре отново“ в оригинална и акустична версии, заглавния трак с участието на „Мистерията на българските гласове“, „Ванилия“ с цигулката на Веско Ешкенази и Prime Time с Wosh MC и FeeL.

За първи път бе показано видеото на „Алиби“, дует с Ника, режисирано от Димитрис Георгиев, и с участието на Тино в края на видеото. Младата Лидия Ганева е в третия нов дует – „2:00 am”. 

Автор на музиката традиционно е Графа, като в песента „2:00 АМ” си партнира с Веселин Ценов – Algoriddim. Текстовете са авторски, а в съавторство работи с Рейчъл Роу („2:00 am“) и NDOE („Утре отново“ и “Вселена”). Гост автори са Кирил Ампов („Грях” и „Помниш ли”), Иван Ланджев („Здравей и довеждане”) и Свилен Ноев („Повече от радосста”).

Китарите в целия албум са изсвирени лично от Влади Ампов. По миксинга работи заедно с Димитър Ганчев, а мастеринга е от носителя на „Грами“ – Дейв Къч.   

На 30 септември Графа ще има концертът на стадион „Васил Левски“.