Граничарят Петър Бъчваров е застрелян с ловна пушка

От българската страна на границата разследващите са намерили няколко гилзи

Общество
15:06 - 08 Ноември 2022
3390
Граничарят Петър Бъчваров е застрелян с ловна пушка

От българската страна на границата, където беше застрелян граничния полицай Петър Бъчваров, разследващите са намерили няколко гилзи, съобщава БНТ.

От тях по предварителни данни се предполага, че е стреляно с ловна пушка, но след експертиза ще се разбере точно какво оръжие е използвано.

Около 20.35 ч. в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната бразда, където се е случил инцидентът.

Сигнал за него е подаден снощи, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, които изпълняват служебните си задължения по охрана на границата. След стрелбата граничният полицай е прострелян и загива на място, а военнослужещият успява да се оттегли от мястото. Натам са насочени и други екипи, които охраняват границата.

По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

По-рано тази сутрин министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира, че има информация, че военнослужещият не се е оттеглил, а е взел необходимата позиция като се е прикрил, но това подлежи на проверка. "Прекалено рано е да коментираме каквато и да е хипотеза. Бил е застрашен животът му след като е бил патрулна двойка с граничния полицай", заяви Стоянов.