Граничният полицай Тома Яръмов карал марихуана за 35 000 лв.

Униформеният остава в ареста

Общество
16:07 - 28 Юли 2021
4039
Граничният полицай Тома Яръмов карал марихуана за 35 000 лв.

Бургаският окръжен съд (БОС) остави в ареста с постоянна мярка "задържане под стража" граничния полицай Тома Яръмов, който в понеделник бе спипан да транспортира 6 кг марихуана от Бургас към Странджа. 

Според съда съществува реална опасност от извършване на престъпление, ако Яръмов не бъде задържан. Той е търсил възможност да осуети престъплението, а освен това всички пликове били около 500 грама, което говорило за прецизна подготовка за по-мащабна престъпна дейност. И не на последно място деянието е извършено от длъжностно лице, мотивираха се БОС.

Все още не е публично известно дали Яръмов е участвал в канал за трафик и къде е трябвало да отиде пакетът с дрога, небрежно захвърлен в багажника на джипа му. Тома явно е бил с личната си кола, но служебна униформа и явно е считал, че като колега никой по пътя няма да го спре. Със сигурност обаче 6-те кг не са били за лично ползване.

33-годишният Тома Яръмов е със средно специално образование. Започнал е работа в системата на Гранична полиция преди 6 години. Стигнал е до старши полицай в група 3 при ГПУ Малко Търново.

В понеделник сутринта той е отивал за дневно дежурство с личния си автомобил „Тойота Рав 4“. Спрян е от жандармерията в района на село Крушевец.

„Не е налице санкция от съда за претърсването и изземването от автомобила. Как така жандармерията ще спира някого, в случая колега, и ще извършва тези действие“, каза защитникът му адв. Димитър Стоянов, цитира Флагман.

Той изтъкна, че клиентът му е с безупречно досие, грижи се за 4-годишната си дъщеря, съпруга, както и болна майка.

Прокуратурата обаче настоя да остане за постоянно в ареста, тъй като може да се укрие, да извърши ново престъпление или да попречи на настоящото разследване. Марихуаната, която е открита в багажника на „Тойота“-та му била на стойност 35 хил. лева по цени на съдебната система, изтъкна наблюдаващият прокурор.

Тома не пожела да говори пред съда. Подкрепи думите на адвоката си, който според него го защитил достатъчно мотивирано. Бургазлията говореше спокойно и запази видимо самообладание в съдебна зала.