Границите ни с Турция затвориха, стотици са блокирани (снимки)

Новини
01:35 - 19 Март 2020
6869
Границите ни с Турция затвориха, стотици са блокирани (снимки)

След като властите в Турция затвориха точно в полунощ всичките си граници с България, на граничните пунктове от страната ни към южната ни съседка са се извили километрични опашки от чакащи автомобили. Турските граничари на „Капитан Андреево” и на Малко Търново обаче не допускат на своя територия колите, алармират читатели на Lupa.bg.

Сайтът „Пик” пък публикува снимки от граничния пункт „Капъкуле”, от които е видно, че и там също са блокирани стотици автомобили, искащи да влязат в Турция. Километрични са и опашките, образувани от блокирани по границите тирове.

По-рано през деня Турция обяви, че затваря границите си с България и Гърция заради коронавируса от полунощ на 19 март. Според обявлението на турските гранични власти, от 00:00 ч. на 19.03.2020 г. за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси. Ще бъдат пропускат само турски граждани. Ще се пропускат и товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево” и на ГКПП „Лесово”. И след полунощ обаче трафикът на тези два пункта е изключително. На 17 март в Турция бе регистриран първи смъртен случай от болестта, а броят заразени се удвои до 98.