Граждани на бунт – искат президентска република

Общество
17:10 - 26 Юни 2020
7871
Граждани на бунт – искат президентска република

Нов протест зрее веднага след края на извънредната епидемиологична обстановка. На 16 юли в 16.00 ч. стотици граждани, които се организират в групата "ПРОТИВ 5G МРЕЖА-та В БЪЛГАРИЯ", ще се съберат на „Дондуков” 2, за да поискат президентска република.

„Търпението свърши! Народът в подкрепа на президента за създаване на президентска република! Да защитим собствения си живот и на нашите деца! Един за всички, всички за един! Бог да е с нас!”, пише във Фейсбук Marinela Donova, която призовава за масово присъствие на хората от цялата страна.

Интересното е, че под нейния пост има критики защо събитието се планира чак за 16 юли, вместо да се проведе веднага. Някои от по-мнителните участници в групата дори подозират, че в протеста има пръст властта.

„Имам чувството, че организаторите на протести са платени и работят за управляващите”, предупреждава Svetlana Stojanova.

Zdravka Todorova отива още по-далеч и пише:

„Точно така е - за да ни заблудят и гледат сеир, да отклонят вниманието. Нали помните какво каза Борисов на брифинг, че сега юли е решаващ фактор и не иска да им пречим да влязат в еврозоната, че съвсем накрая да измрем от глад”.