Граждани питат: Общинари ли тровят котки в столичния квартал "Света Троица"? (СНИМКИ)

Две писани загубиха живота си за ден, мними общинари разпитват кой ги храни

Новини
15:50 - 10 Май 2024
3008
Граждани питат: Общинари ли тровят котки в столичния квартал "Света Троица"? (СНИМКИ)

Няколко случая с отровени котки ядосаха жителите на столичния квартал "Света Троица", като гражданите имат съмнения, че хора от столична община са автори на деянието, споделиха те пред Lupa.bg. 

Два трупа на женски писани бяха намерени само преди дни в близост до бившото жилище на екс главния прокурор Иван Гешев. Котките са загубили живота си най-вероятно чрез дадена храна, напоена с антифриз.

Пародията е, че в близост до мястото има училище, от което непрекъснато излизат малки деца, които пипат всичко по улиците. Още не е ясно как и с какво точно са отровени животните и дали тази отрова действа и на хора. 

Жителка на квартала разказва пред Lupa.bg, че само преди няколко дни жена, представяща се за служител на общината обикаляла пред ходовете на "Майор Векилски" и питала кой храни котките. Няма и месец след случката - няколко котки лежат на улицата с отворена уста и пяна около нея. 

Свидетели твърдят, че веднага след смъртта на две от животните минава камионче на "Екоравновесие", от него излиза възрастен чичко, който хваща труповете на животните за опашките и ги мята в превозното средство. 

Хората са бесни, защото мъркащите животни не пречат на никого, а добри граждани им купуват храна и мляко и се грижат за тях. 

Единственото лошо нещо, което "малките тигри" правят е да се катерят по капаците и таваните на колите и да се пекат на слънце. Даже и собствениците на автомобилите нямат нищо против и не се притесняват, че мъркащите писани ще им издерат боята на колата.

В района има и няколко бездомни кучета, но котки и псета така са свикнали помежду си, че изобщо не се гонят и лаят. Случвало се е, кучетата да  изчакат котките да се нахранят с гранули, след което те да започнат да ядат купената от добри граждани храна. 

Възрастна жена заяви пред Lupa.bg: "Кучетата приемат котките, а хора ги тровят, ние сме по-големи животни от животните". 

Това не е единствен случай на жестокост към мъркащите любимци. По Коледа 20 трупа на котки бяха открити в столичния квартал "Симеоново". 

Хората настояват полицията да се задейства и извършителите на тези престъпления да понесат цялата строгост на закона.