Граждани пред Lupa.bg: Идиоти заземяват ЕРП-та! (СНИМКИ)

Потребители сигнализираха, че масово горят инсталации и има големи проблеми с електрозахранването

Новини
11:59 - 22 Май 2019
3956
Граждани пред Lupa.bg: Идиоти заземяват ЕРП-та! (СНИМКИ)

Безхаберие, нехайство или идиотщина - както искате наречете заземяването на ЕРП-та у нас. Жители на Габрово и Берковица, алармираха Lupa.bg, че имат проблем с ел. захранването в домовете си. и сме убедени, че не само там е така.

Начините, по които са заземени ел. таблата, могат и да изглеждат "бетон" или да надживеят много от нас, но далеч не са безопасни.

В случая, ако и двете свръзки - в случая болтовете и жицата, са хубаво прилегнали върху шината, но в случая не е така.

"Спокойно, за да си спестят материал, защо не са сложили и силиконово въженце или тел за простор", измайтапи се Иван Страцимиров от Габрово, който беше един от хората, подали сигнал за нередностите.

"Учудващо е, че има хора, които правят това. Знаете ли, че проблем ще е, ако някой кабел опре в корпуса, може дори да има фатален край. Проблем ще е за неуките хора от ромски произход, които крадат - я ток, я метал, както и ще е проблем и за мои колеги ел. техници, които биха работили по таблото", сподели позицията си друг габровец - Пламен Христов, който работи от дълги години като електротехник.

"Аз не бих го направил по такъв начин у нас. Идиотско е! Но, след като у нас е ок, в много мои съседи не е - твърди Валентин Богослов от Берковица. - Мои приятели се оплакват, че захранването не е на ниво, а често се случва да гърмят бушони у тях, т.е. да се задейства защитата на ел. таблата. Някъде дори самите табла се стопяват и е нужна подмяна, а това са излишни разходи на всяко едно домакинство. Кой тогава отговаря и възстановява щетите на тези хора?"