Граждани проведоха "Поход за мир и суверенитет"

Новини
19:54 - 09 Юли 2023
3221
Граждани проведоха "Поход за мир и суверенитет"

Граждани се събраха на "Поход за мир и суверенитет". Акцията се провежда за 8-и пореден път в София и други градове. Участниците от столицата тръгнаха от министерството на външните работи и ще стигнат до Народното събрание. Продължава и събирането на подписи за провеждане на референдум по темата за неутралитет на България и за мир.

Участниците в столицата потеглиха от Министерството на външните работи и ще стигнат до Народното събрание. Събират се подписи за провеждане на референдум за неутралитет на България и за мир.

В 18.30 часа шествието потегли от сградата на Министерство на външните работи, но не по предварително обявения маршрут до жилището на министъра на отбраната Тодор Тагарев, обясни един от организаторите:

"Дадени субекти се опитаха да бъдат внедрени в самия поход, за да дискредитират и опорочат самия поход с подготвени материали за вандалски прояви - бомбички, боя, яйца".

На въпрос "Как оценявате посещението на Зеленски в България в конеткста на вашето искане?", той отговори: "Тази среща показва, че ние вземаме страна в конфликт и това е най-страшното. Би следвало като суверенна неутрална държава да не се амезваме, да не взимаме страна".

Шествието се движeшe по локалното платно на "Цариградско шосе", така че по основните платна движението не беше възпрепятствано.

То достигна Орлов мост, където за кратко блокира кръстовището, след което се насочи към сградата на Народното събрание.