Гражданите категорични: Делян Пеевски е най-щедрият дарител

Актуални новини
12:42 - 05 Юни 2020
3225
Гражданите категорични: Делян Пеевски е най-щедрият дарител

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е най-щедрият дарител според хората. Това показват данните от социалогическо проучване, направено от "Сова Харис". То е извършено в периода 29 май – 3 юни 2020 г. сред 1000 респондента.

Гражданите са посочили трима, които са проявили най-голяма щедрост като дарители. Така на първо място е посочен именно Делян Пеевски със 15,5 %. На второ място се нареджда Кирил Домусчиев с 6,1 на сто. Останалите в класацията са Кубрат Пулев, Веселен Марешки, както и големи компании, но с по-скромни резултати в анкетата.

"Като особено значими се открояват жестовете на депутата от ДПС. Знаем, че у нас успелите в бизнеса по принцип не се ползват с обществена симпатия. В случая виждаме нова реакция както от страна на бизнесмените с проява на щедрост и солидарност, така откликване на много хора с положително отношение към конкретния жест", анализира шефът на "Сова Харис" Васил Тончев.

Иначе проучването показва още, че премиерът Бойко Борисов остава с най-висок рейтинг в държавата сред лицата в политиката и продължава да води по доверие пред Румен Радев, който като президент по традиция събираше одобрение. В момента той събира 38% от одобрението, докато Радев има 35%. Това е най-ниското равнище за държавен глава.

В началото на кризата, когато се изграждали мерките, одобрението към ГЕРБ били достигнало изключително високо ниво.

По думите на Тончев управляващата партия продължава да разполага с комфортна преднина от 22% доверие спрямо 11% за основния й опонент БСП.