Гражданите питат: Терзиев, докога недовършени работи? (СНИМКИ)

Улица в центъра на София вече два месеца стои разкопана

Новини
14:00 - 22 Юли 2024
2868
Гражданите питат: Терзиев, докога недовършени работи? (СНИМКИ)

Прахоляк и мизерия - това са думите, с които най-точно се описва състоянието на столичната улица "20-ти април". Близо два месеца жителите на квартал "Красно село" се чудят как е възможно толкова време да се извършват ремонтни дейности, а след това нещата да бъдат зарязани в такъв вид.

Първоначално ремонтът стартира в началото на юни и уж само за една бърза подмяна на тръба за водата, но се оказа, че има пречка - почвата започнала да сляга бързо и нямало как изкопните работи да се ограничат с една дупка.

Впоследствие цялата улица е разкопана по цялата й дължина от бул. "Македония" в посока бул. "Христо Ботев". За период от седмица жителите на района нямаха и топла вода - и то в най-големите жеги.

След отстраняването на проблема изкопът е запълнен, но и зарязан в неугледен вид, а минаващите автомобили вдигат прах до небесата. Точно поради този факт хората питат столичния кмет Васил Терзиев докога ще се правят нещата през пръсти.

Кметът и на район "Красно село" - Цвета Николаева, която спечели балотажа през 2023-а година, не поглежда по-далеч от своята канцелария и това кара жителите да се разбунтуват и да искат обяснение и от нея. Засега без успех.

И се опасяват, че както вече са изминали почти два месеца, така асфалтирането ще се проточи с години, както става на повечето места у нас, не само в София. Всъщност в доста столични райони все още има и дървета и клони, изпочупени от последната силна буря, разразила се преди време.

Уви, тъжната родна действителност.