Грегоар срещу Григор в Монпелие

Тенис
18:33 - 05 Февруари 2020
2682
Грегоар срещу Григор в Монпелие

Французинът Грегоар Барере излиза в сряда срещу Григор Димитров във втория кръг на турнира от АТР 250 в Монпелие. Противникът на хасковлията е 91-и в ранглистата.

Представителят на домакините изигра мач, който ще помни доста време, тъй като изглеждаше загубен. Той надделя над Жоао Соуса с 6:2 7:6(6). Барере губеше с 2:6 точки в тайбрека на втората част, но успя да отрази четирите сетбола, обърна резултата и ще играе срещу българина във втория кръг в сряда.

25-годишният Барере е с актив от две победи и три загуби от началото на настоящата година. Той отпадна в първия кръг в Доха от Жереми Шарди и на старта в Аделаида от Сам Куери. След това, на Откритото на Австралия, надигра египтянина Мохамед Сафват, но във втората фаза загуби от Гуидо Пея в четири сета.

Французинът загуби седем позиции при обновяването на ранглистата на 3 февруари, а рекордното му класиране е №80 през миналия сезон. Към момента той няма финал на ниво ATP в кариерата си. Филип Крайнович и Яник Синер са сред потенциалните опоненти на бившия №3 на 1/4-финалите в Монпелие, а в частта е и топ поставеният Гаел Монфис.

№2 в схемата е Давид Гофен, който на 1/4-финал може да се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим, а в неговата част са още Денис Шаповалов, Фелисиано Лопес, Жил Симон и Пиер-Юг Ербер. Григор за последно отпадна във втори кръг в Мелбърн след поражение с 4:6 6:7(6) 6:3 7:6(3) 6:7(3) от световния щ80 Томи Пол. Първата ни ракета сервираше за мача в петата част при 5:4 гейма, но бе пробит. След Монпелие, в периода между 8 и 16 февруари, Григор Димитров ще играе в Ротердам.