Грешка на тел. 112 вдигна на крак МВР в два града заради бомбена заплаха

Общество
17:38 - 06 Октомври 2022
3351
Грешка на тел. 112 вдигна на крак МВР в два града заради бомбена заплаха

Объркан адрес от служителка на тел.112 вдигна на крак полицията в два града - Стара Загора и Горна Оряховица - след подаден сигнал за поставено взривно устройство. 

Пред Dir.bg секретарят на местната администрация в града на липите Делян Иванов обясни, че днес в 12.10 часа мъжки глас се обадил на спешния телефон и заявил, че има поставена бомба в сградата на Община Горна Оряховица. 

Тъй като мъжът говорел доста неразбираемо, а обаждането било от района на Стара Загора, служителката на тел. 112 сметнала, че заплахата касае местната община. Само за 10 минути са евакуирани 400 служители на общинската администрация, районът е отцепен, а полицаи са претърсили цялата сграда. 

Взривно устройство не било открито и работата на общината била подновена.

Междувременно обаче записът е прослушан отново и е установено, че има объркване. Така час по-късно - около 13.15 часа - полицията във Велико Търново е информирана за отправената бомбена заплаха към Община Горна Оряховица.

Образувано е досъдебно производство и местната администрация в железничарския град също е евакуирана. Час по-късно проверката установява, че взривно устройство няма.