Грешки , които зодия Телец прави в любовта

Актуални новини
22:22 - 16 Май 2021
8805
Грешки, които зодия Телец прави в любовта

Телецът е земен знак и като такъв той е добър в хладнокръвието и спокойствието. Той е спокоен и уверен и във връзките си. Здраво стъпил на земята, Телецът внася истинско спокойствие в отношенията си с партньорите си. Телците са изключително лоялни към половинките си. Те обожават домашния уют и когато смятат, че са открили любовта на живота си, ще направят всичко възможно да ѝ осигурят спокойствието на домашната крепост.

Телците не се влюбват лесно. Имат нужда от време, за да разкрият сърцето си напълно, докато се уверят в чувствата и верността на партньора си. Когато това се случи, те са готови на всичко за него. Ще ви приготвят закуска в леглото, ще ви обгрижват, ще правят романтични жестове, само и само да се почувствате истински специални. Телците са много отдадени партньори, на които може да се разчита и в най-трудните моменти.

Но като всеки друг зодиакален знак, Телците също правят редица грешки в любовта и връзките. Кои са те?

1. Проявяват прекален инат в желанията си.

Инатът е едно от най-характерните качества или пък недостатък на Телеца. Всичко зависи от гледната точка. Ако Телците впрягат ината си, за да успеят в работата или в живота, това обикновено им носи ползи. Когато обаче правят грешката да се поддадат на ината си в любовта, това невинаги има добър край за тях. Те не умеят да намират баланс между собствените си желания и тези на партньора. Склонни са да настояват на своето, без да се вглеждат в гледната точка на другия.

2. Алчни са за удоволствия.

Телецът се управлява от Венера – планетата на удоволствията. Това ги кара да проявяват егоизъм в получаването на удоволствия навсякъде – във връзката си, в емоционален и сексуален план. Важен урок, който трябва да научат е да не бъдат прекалено хедонистични, защото съществува немалък риск на партньора им да му омръзне тази алчност на Телеца, граничеща с егоизъм.

3. Действат прекалено бавно.

Телецът обича да е сигурен във всичко, което прави. Това кара тази зодия да се бави твърде много във взимането на решения и правенето на следващи крачки в любовта. Не всеки партньор би бил достатъчно готов да ги чака. Така Телците губят немалко ценни връзки в живота си.

4. Чувство на несигурност.

Една от най-често допусканите от Телците грешки е проявата на несигурност. Всеки човек изпитва такава в даден етап или момент от живота си, но Телците имат лошия навик да поставят акцент върху несигурността си, като наблягат на нея и вербално, което разколебава партньорите им. Самоувереността е много важен фактор за това как партньорът ви ще ви възприема и дали ще ви уважава. Ако проявявате несигурност постоянно, съществува риск да отблъснете и най-влюбения във вас партньор.

5. Проявяват мързел в правенето на планове.

Телците обичат комфортната си зона. Не обичат да излизат от нея, затова и не бързат да правят планове и крачки в любовта. Много често тази грешка ги кара да страдат от провал във връзките, защото партньорите им ги напускат заради твърде дългото чакане, което убива любовта.

6. Избухливост, обиди, нападки.

Телците са много темпераментни. Те са символ на гнева и мощта. Това не е случайно. Техният гняв може да е жесток и ужасяващ. Когато са ядосани, те са склонни да избухнат до степен да сипят обиди върху партньора си, да крещят, да избухнат с невиждана ярост. Тази тяхна тъмна страна може да отблъсне и най-търпеливия и влюбен партньор.

7. Оставят връзките си в застой.

Телците са склонни да забиват в един и същи коловоз заради любовта си към зоната на комфорт. Нежеланието им да правят стъпки напред в отношенията с партньора често им изиграва лоша шега в любовта. Друга подобна грешка, която Телците допускат, е да спрат със старанието в любовта. Ако в началото на връзката са правели мили жестове за партньора си, с течение на времето се успокояват, че вече го притежават и спират да проявяват романтичната си страна. Това може да доведе до скука в отношенията, която да ги влоши.

8. Телците са материалисти.

Телците са една от най-материалните зодии. Те обичат да бъдат обсипвани с подаръци. Търсят лукса във всеки аспект от живота си. Обичат и да подаряват скъпи подаръци, за да си подсигурят любов, което им оставя лъжливо усещане за сигурност. Често го правят съвсем несъзнателно.

9. Страх от промяна.

Промените са много трудни за Телеца. Той не обича да излиза от зоната си на комфорт. Динамиката на връзката и неизвестното го плашат. За да се справите с тези страхове е важно да се опитате да сте по-гъвкави в любовта, за да не я изгубите.

10. Държат се с партньора си като с притежание.

Телците имат много лошия навик да се държат притежателно спрямо партньорите си. Те често ги приемат за вещ, която им принадлежи и се опитват да контролират живота им. Всеки, който се почувства притиснат до стената би се опитал да избяга, нали? Ето защо Телците трябва да се опитат да потиснат този свой порив да наставляват и притежават половинките си, ако искат да имат успешни връзки.