Грета Ганчева: Емил Димитров беше голямата ми любов

Ексклузивно
16:28 - 24 Декември 2020
18043
Грета Ганчева: Емил Димитров беше голямата ми любов

"Най-голямата ми любов беше Емил Димитров", споделя певицата и актриса Грета Ганчева, която е първата официална съпруга на естрадната легенда, който ако беше жив на 23 декември щеше да навърши 80 години. Емил е съпруг на Грета в продължение на три години, но оставя незабравима следа в целия й живот, като тя му посвещава и книгата - “Моята любов Емил”. 

"Ех, славни млади години. Нищо не искахме от живота. Само да пеем - и пеехме, и се обичахме. Да, имаше много любов. Безскрупулна чиста любов. Бяхме млади! Не ламтяхме за власт, за вили, за самолети, За лимузини. Бяхме артисти чергари. От град на град, от държава 6 държава - пеехме и ни беше хубаво. Нищо по-силно няма от истинската песен и от истинския артист. Той се раздава за публиката, раздава се за самия себе си.

Ех, славни години! Почетното място в тях е за Емил Димитров. С чаша водка или без водка, по дънки или в ламе, той се раздаваше - всяка вечер подаряваше по част от себе си. Даваше всичко на историята. Парченца от духа си, от силата си, от тялото си, от здравето си. Докато съдбата го прикова безмилостно на легло. Вече беше дал всичко. Нищо не остави за себе си", споделя в книгата си изпълнителката на “Тумбалалайка”.

Тази песен носи най-голяма известност на Грета Ганчева. Първия куплет е написан от Емил Димитров, а останалата част от текста измисля самата тя.

Певицата разказва, че любовта между нея и Емил Димитров пламнала по време на тяхно турне в СССР. А певецът й се обяснил в любов на Червения площад в Москва.

Грета Ганчева разкрива, че след развода им двамата останали много близки и си помогали до последно. "След раздялата ни, животът ми тръгна много бурно и мъката мина. Не знам какво щеше да стане, ако бяхме останали заедно, можеше да се избием - шегувам се, а сега остана една чиста любов като цвете, иначе може би щеше да вехне, да падат листата, защото семейния живот е нещо много сложно", казва с усмивка певицата, която е особено популярна и в Русия.

Ганчева признава, че не е ревнувала Емил Димитров от почитателки, но го ревнувала от следващата му жена Мариета. "Мариета беше много красива жена. В началото с нея се ревнувахме, но после разбрахме, че и двете обичаме Емил и дори в последните години бяхме приятелки", споделя певицата.

Грета Ганчева признава, че голямата й любов към изпълнителя на "Моя страна" я крепи и до днес. "Спомням си и последния ни разговор, когато вече си отиваше, а аз му казвах, че го обичам и че България го обича и го молех да не умира. Тогава току-що се бях върнала от Москва, а той беше зле - в болницата и още на следващия ден вдигнах телефона да му кажа, че ще отида да го видя, но сестрата ми каза да му говоря повече, защото той не може. Говорих, говорих и накрая пак му казах:“Обичам те”. Той, както не можеше да говори, прошепна на срички: “О-би-чам -те”, изповядва се актрисата.

За сексуалността на естрадната легенда се носят всякакви слухове и истории. Грета Ганчева обаче брани честта на Емил. "Гей? Аз такова нещо няма да кажа. Омъжих се за мъж и се разведох с мъж. Имала съм най-красивите мигове в живота си с него. Оттук нататък кой и какво говори, не е моя работа", заявявала е многократно тя.

Грета Ганчева имала два пръстена от бившия си съпруг, но за съжаление и двата й били откраднати. "Единият беше като халка, въпреки че ние не сме се женили с халки, а другият беше пръстен с червен рубин - в него имаше много любов. Такива предмети, като биват откраднати от някого и енергията в тях започва да бушува и се връща върху него. Аз разбрах коя жена го е направила, точно по това, което й се случи. Мога да споделя, че Емил имаше много скрити способности, знаеше много неща и ми е казвал: “Да знаеш, че ако някога някой посегне към този пръстен, ще му се случи нещо много лошо”. След време така и стана - на тази жена й се струпаха три неприятни неща едно след друго", казва Грета Ганчева.