Григор Димитров аут от US Open

Българинът беше изхвърлен от Мартон Фучович след 5-часова битка

Топ
07:27 - 04 Септември 2020
2273
Григор Димитров аут от US Open

Григор Димитров загуби от Мартон Фучович във втория кръг на US Open с 2:3 ( 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3, 4:6, 1:6) след пет часа игра на корт №12. Унгарецът ще се изправи срещу Франсис Тиафо в битка за място на 1/8-финалите.

Димитров спечели първия сет след тайбрек, след като нито един от двамата тенисисти не успя да спечели подаването на съперника си. Във втората част българинът пропиля четири сет пойнта и в крайна сметка сетът отиде на сметката на Фучович след нов тайбрек.

Хасковлията не се разконцентрира от загубата на втората част и успя да спечели убедително третия сет с 6:3. Бившият №3 в света започна страхотно четвъртия сет, печелейки още първото подаване на унгареца, но след това се пропука три пъти на свой сервис, докато Фучович допусна само още един пробив.

В решителния пети сет 66-ият в света унгарец играеше по-добре от Димитров и го проби за 3:1, а след това трудно, но все пак измъкна и своя сервис гейм. До края на сета Григор не успя да спечели друг гейм и участието му в Ню Йорк приключи.