Григор Димитров на 1/4-финал в Рим!

Българинът спечели след обрат срещу суперталанта Яник Синер

Спорт
14:46 - 18 Септември 2020
2371
Григор Димитров на 1/4-финал в Рим!

За втори път в кариерата си Григор Димитров ще играе четвъртфинал на силния Мастърс турнир в Рим!

В двубой от третия кръг българинът надделя в много тежък мач над местния суперталант Яник Синер след трисетов сблъсък, в който постигна пълен обрат – 4:6, 6:4, 6:4 след 2 часа и 25 минути игра.

Кръг по-рано 19-годишният италианец бе отстранил №3 в схемата Стефанос Циципас и влезе в двубоя с повишено самочувствие. 10 години по-възрастният от него Димитров обаче използва по перфектен начин по-големия си опит, за да остане в мача в първата половина, в която определено не играеше на нужното ниво, а след това с класа, умни решения на корта и по-добра физическа подготовка успя да стигне до третата си поредна победа в италианската столица.

Като цяло и двамата не показаха най-доброто ниво, на което са способни и особено в първия сет и началото на втория грешките преобладаваха на корта. Синер взе първата част благодарение на пробив още в откриващия гейм на мача, а вторият сет започна по същия начин. За щастие обаче бившият №3 в света стигна до рибрейк, а в самия край нанесе своя удар за 6:4, с което вкара двубоя в решителен сет.

В него Димитров определено стоеше по-добре и след пробив за 3:1 контролираше ситуацията на корта. Без драма обаче не се мина. Сервирайки за мача при 5:3 българинът допусна връщане на пробива, но за щастие драмата приключи с хепи енд, след като в следващия гейм и при петия мачбол на Григор, Синер изпрати наглед елементарен смач в мрежата и така сложи край на двубоя.

На четвъртфинал и в опит за втори път да играе полуфинал във Вечния град Гришо очаква победителя от мача между Денис Шаповалов и Юго Умбер, срещу които има позитивна статистика. С трите си последователни успеха Димитров си гарантира и завръщане в топ 20 през следващата седмица.