Григор Димитров на 1/4-финал в Сан Диего

Следващият съперник на българина ще бъде Аслан Карацев

Топ
11:19 - 01 Октомври 2021
2086
Григор Димитров на 1/4-финал в Сан Диего

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров постигна една от най-лесните победи в кариерата си, след като срази за 56 минути с 6:1, 6:1 датчанина Аугуст Холмгрен по пътя си към четвъртфиналите в Сан Диего.

Топ ракетата ни трябваше да има доста по-сериозно второ препятствие в дебютиращия в световния тур турнир в лицето на 11-ия в света Феликс Оже-Алиасим, но контузия накара канадеца да се откаже само около 3 часа преди мача.

Така се случи, че щастливият губещ от квалификациите Холмгрен получи уникалната възможност не само да прибере 9 000 евро от наградния фонд, но и да поиграе срещу една от тенис звездите.

"Трябваше да се прегрупирам по възможно най-бързия начин, но се подготвих по същия начин за мача. Не трябва да подценяваш нито един съперник и знаех, че трябва да се грижа единствено за моята страна на мрежата. Благодаря много за подкрепата на феновете, защото е много приятно да видиш как публиката се завръща. Страхотно е, че зрителите подкрепят по такъв начин Аугуст, аз винаги съм искал да отида в колеж и да съм част от такъв отбор. Сериозната работа винаги се отплаща и бих пожелал на Аугуст да не забравя откъде е тръгнал.

Аз съм много горд българин и винаги съм признателен, когато виждам родните флагове по трибуните. Човек никога не знае кога възможността ще му се открие и винаги трябва да е готов и да се наслаждава на това, което прави - това е спринт, а не маратон. Аз вече 12 години съм професионалист и не спирам да се радвам на играта", каза Григор.

Димитров почти прекара толкова време в интервюто си след мача, колкото на корта, докато той течеше, като продукцията му бе на завидно професионално ниво. Той все пак не загуби концентрация в нито един момент, нищо че разликата в класите бе от различни галактики.

Следващият съперник на българина ще бъде Аслан Карацев, който по-рано елиминира петия в схемата Хуберт Хуркач и отново ще се изправи срещу Гришо след четвъртфинала им на Australian Open, когато руснакът осъществи обрат, вдъхновен от контузия в кръста на Димитров.

Иначе топ ракетата ни за пети път през сезона стига сред последните осем на турнир - досега той го направи два пъти в Мелбърн (в подгряващата надпревара и в тази от "Големия шлем"), в Акапулко и в Женева. Григор обаче все още няма класиране на полуфинали.