Григор Димитров отпадна на двойки, открива днешната сесия във Виена на сингъл

Спорт
10:59 - 27 Октомври 2020
1447
Григор Димитров отпадна на двойки, открива днешната сесия във Виена на сингъл

Григор Димитров отпадна в първия кръг на двойки на турнира на твърди кортове в зала в австрийската столица Виена с награден фонд 1.55 милиона евро.

Димитров и Стан Вавринка (Швейцария) загубиха от шампионите от Откритото първенство на Австралия Раджийв Рам (САЩ) и Джо Солсбъри (Великобритания) с 4:6, 6:3, 6-10.

Поставените под номер 2 Рам и Солсбъри взеха първия сет с единствен пробив в деветия гейм, а във втората част българинът и швейцарецът дръпнаха с 4:1 гейма и запазиха преднината си, за да изравнят резултата. В шампионския тайбрек до 10 точки американецът и британецът поведоха с 3:0, а след 4:3 те взеха пет от следващите шест разигравания, което се оказа решаващо.

Григор Димитров ще има честта да открие двубоите на централния корт заедно с руснака Карен Хачанов. Мачът е от 15:00 часа наше време. Веднага след тях на същото игрище излизат водачът в схемата сърбинът Новак Джокович и сънародникът му Душан Лайович.

До момента двамата тенисисти от топ 20 на световната ранглиста Димитров и Хачанов нямат официален двубой. През лятото на 2018 година българинът спечели над този съперник в демонстративния турнир на трева в Хърлингам, Великобритания, след 6:7, 6:4, 10-6.

Григор и Стан Вавринка играят на двойки днес в австрийската столица срещу вторите в схемата Раджийв Рам и Джон Солзбъри.