Григор Димитров плаща за частна охрана в Ню Йорк

Спорт
22:20 - 21 Август 2020
2900
Григор Димитров плаща за частна охрана в Ню Йорк

Григор Димитров е един от малцината тенисисти в Ню Йорк, решили да наемат частна къща вместо да използват официалния хотел на US Open. Това стана ясно от снимка в инстаграм, която българинът публикува и на която се вижда красивата гледка от мястото, в което ще прекара следващите седмици.

Гришо е в Ню Йорк от няколко дни като през следващата седмица ще участва на Мастърс турнира, който по принцип се провежда в Синсинати, но тази година ще се проведе на кортовете, на които след това ще се играе и US Open.

Разбира се, голямата идея в това решение на организаторите е да създадат така наречения „балон“, в който играчите да прекарат целия период от време на едно място, на което редовно да бъдат тествани за COVID-19 и да бъдат ограничени в движението си, за да се предотврати и заразяването с коронавирус. Поради тази причина бе определен и официален хотел за тенисистите, в който те получават една стая, платена от организаторите с опция за наемането на още една за сметка на състезателя.

В същото време състезателите имат опцията да наемат частен имот, но с любопитната подробност, че са задължени да плащат за 24-часова охрана, която пък да позволи на USTA да следи поведението на тенисиста и неговия екип. Причината е, че никой, който не е част от одобрения и тестван за COVID-19 екип няма право да остава или посещава съответната къща.

Григор е в Ню Йорк заедно с треньора си Крис Гро и физиотерапевта Кейси Кордиал. Според запознати тенисистите, които са избрали наемането на частен имот са малко на брой като сред тях са звездите при мъжете и жените Новак Джокович и Серина Уилямс.