Григор Димитров: Щом говорят със завист за мен, на правилния път съм

Не позволявам злобни коментари да ме нараняват, заяви тенисист №1 на България

Спорт
20:15 - 15 Септември 2024
1022
Григор Димитров: Щом говорят със завист за мен, на правилния път съм

Григор Димитров отдавна не е играл в националния отбор на България за купа "Дейвис", но в момента няма желание да коментира тази тема.

"Не е времето да говоря сега за това, но и няма нужда да давам обяснения. Всъщност ми харесва, когато ме критикуват или говорят със завист за мен. Това означава, че върша нещата правилно, за мен подобни приказки са комплимент. Но не искам да се принизявам толкова", каза най-добрият
български тенисист за всички времена.

"Аз цял живот играя за България, винаги съм имал български паспорт, имам герба на ракетата си. Не позволявам подобни коментари да ме нараняват. Знам, че съм на правилния път. Аз съм най-големия си критик и това обикновено не е в моя полза", казва още бившият №3 в света.

Във вторник Димитров ще играе с рекордьора по титли от "Големият шлем" Новак Джокович демонстративен мач в София.

"Не съм излизал отдавна пред българска публика, а усещането винаги е специално. Представям България по цял свят през целия си живот, но тук публиката ми дава сила и сигурност, чувствам се по-специално и оценен за това, което правя", добави Димитров пред камерата на Би Ти Ви.

Той коментира и контузията, заради която не доигра мача си с Франсес Тиафо от четвъртфиналите на US Open.

"Никога не ми е харесвало да се отказвам. Играл съм много пъти с болки. След онзи мач се почувствах по същия начин и известно време не можех да спя нормално. Аз винаги си задавам въпроси, защото на практика водя мое състезание. Няма какво да доказвам на никого. Със сигурност не съм близо до края пътя си в тениса, защото мога да искам още от себе си. Целта ми е известна и си остава - да спечеля титла от "Големият шлем". Смятам, че е реална, защото още мога да побеждавам най-добрите. Ще се боря", сигурен е Григор.