Григор Димитров: Случилото се е следствие от всичко в последните дни

Приемам този 1/4-финал като нещо позитивно, заяви българинът

Спорт
11:40 - 04 Септември 2024
881
Григор Димитров: Случилото се е следствие от всичко в последните дни

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на US Open, след като тялото му го предаде и той бе принуден да се откаже в четвъртия сет на двубоя си срещи американеца Франсис Тиафо. Българинът загуби първия сет с 3:6, спечели втория със 7:6(5), след което започнаха здравословните му проблеми и той отново отстъпи с 3:6 в третия.

Четвъртата част започна с медицински таймаут, но Григор се опита да продължи въпреки съветите на щаба му да спре. Той остана на корта до 4:1 в полза на съперника му, но нещата не се подобриха и в крайна сметка българинът бе принуден да преустанови участието си в сблъсъка.

Това бе второ поредно отказване на първата ни ракета на турнир от Шлема, след като на "Уимбълдън" травма го извади от мача с Даниил Медведев.

“Мисля, че случилото се е комбинация от всичко, включително срещата с Андрей Рубльов в предишния кръг. Очевидно тялото ми вече се възстановява по-бавно от преди. Искам да кажа, че усетих няколко неща още преди мача. Но няма смисъл да говоря повече по темата. Това е част от играта и аз трябва да съм с високо вдигната глава", заяви Григор Димитров на пресконференцията след двубоя.

"Не е лесно, какво да ви кажа. Но когато си постигнал някои неща по време на кариерата си, имал си много хубави моменти и извън тениса, приемаш нещата по-смирено и по различен начин. Така че като ти се случи нещо подобно, го приемаш и се справяш с него, дори и да боли", добави българският тенисист.

“Трябва да преосмисля някои неща, които мога да променя. Около физическата ми подготовка също. Но пак повтарям, като се имат предвид всички обстоятелства от Монреал досега, дори бях сигурен, че ще мога да играя тук, камо ли толкова добре, колкото го направих.

Затова приемам този четвъртфинал като нещо позитивно. Не искам това да отнема от заслугата на Франсис за победата. Искам да кажа, че той също ме подтикна много да се опитам да работя допълнително, така че определено заслужава признание. Продължаваме напред", коментира първата ни ракета.

“Последните няколко дни изобщо не бяха най-лесните. Натрупват се фактори - усилията, умората, стресът. Това е положението. Просто трябва да оставя това настрана в момента и да се съсредоточа върху това, което предстои. Много хубави неща има зад ъгъла", добави Димитров.

“Това е втори пореден турнир от Шлема, на който отпадам по този начин. Мисля, че имам достатъчно опит в себе си, за да знам кога няма смисъл да продължавам повече. Дали ми харесва? Не, разбира се. Но това е положението. Не знам колко е сериозно, предстоят ми прегледи и те ще покажат. Надявам се да не е нещо голямо, но нямаше смисъл да продължавам и да рискувам допълнително. Има за какво да съм амбициран до края на годината. На хоризонта се задава и чудесен демонстративен мач с Новак. Искам да завърша сезона по най-добрия начин”, каза още Григор Димитров пред журналистите в Ню Йорк.