Григор Димитров - в поредна престижна класация

Спорт
09:35 - 12 Август 2020
1278
Григор Димитров - в поредна престижна класация

Григор Димитров се нареди на четвърто място в класация на най-атлетичните тенисисти. Подреждането беше публикувано в You Tube канала на Асоциацията на професионалните играчи (ATP), като всеки състезател беше представен с най-впечатляващите си изпълнения на корта.

Преди Гришо са само близкият му приятел Гаел Монфис (Фр), с когото изиграха демонстративен мач в „Арена Армеец“ през ноември 2015 г., както и Рафаел Надал и Новак Джокович.

Останалите в десетката, изготвена на базата на силата, издръжливостта, гъвкавостта и бързината на тенисистите, са Давид Ферер, Анди Мъри, Жо-Вилфред Цонга, Пийт Сампрас, Парадорн Сричафан и Доминик Тийм. Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер кой знае защо не е попаднал сред подбраните от ATP.

Същевременно 28-годишният българин публикува снимки от сутрешните си занимания в Монако, които включват крос и плуване в Средиземно море. Димитров още не е решил дали ще играе на „Мастърс“-а в Синсинати, където е шампион през 2017 г., и на US Open.

Полуфиналистът в Ню Йорк от миналия сезон се притеснява от мерките на организаторите, свързани с коронавируса и, че след връщането си в Европа ще трябва да стои две седмици под карантина. Заговори се дори, че заедно с други колеги от Топ 20 на ранглистата Григор ще бойкотира турнира.