Григор Димитров вече е 21-ви в света

Спорт
11:03 - 18 Октомври 2021
1358
Григор Димитров вече е 21-ви в света

Григор Димитров отбеляза солиден прогрес след великолепното си представяне на "Мастърс” турнира в Индиън Уелс.

Българинът, който достигна до полуфиналите в Калифорния, скочи със седем местата в световната ранглиста и вече е под №21, само на крачка от завръщане в топ 20.

Тази седмица 30-годишният Димитров ще направи кратка пауза. Той отказа турнира в Антверп заради дългия рейд в Индиън Уелс и натрупаната умора след тежките мачове отвъд Океана.

Миналата година Григор стигна до полуфиналите в белгийския град, където отстъпи в трисетова оспорвана битка пред Алекс де Минор.

Така следващото участие на най-добрия български тенисист ще бъде на турнира във Виена от категорията АТР 500. Надпреварата в астрийската столица ще се проведе от 25 до 31 октомври.

Водач на схемата е Стефанос Циципас, а сред участниците има още трима играчи от Топ 10 на ранглистата – Александър Зверев, Матео Беретини и Каспер Рууд.

Това ще бъде четвъртото участие на Григор Димитров във Виена. Той регистрира най-доброто си постижение през миналия сезон, когато победи Карен Хачанов и Стефанос Циципас по пътя към четвъртфиналите.

Лидер в световната ранглиста остава Новак Джокович с 11 430 точки, следван от Даниил Медведев с 9630 и Циципас със 7995 точки.

Няколко са промените в топ 10. Първата е рокадата между Рафаел Надал и Адрей Рубльов, като испанецът измести руснака от петото място. Роджър Федерер загуби две позиции и се смъкна на 11-о място, Каспер Рууд се изкачи от 10-о на 9-о, а Хуберт Хуркач записа дебют в десетката на най-добрите.