Григор и Вавринка излизат на корта малко преди да станете за работа

Двубоят в Акапулко няма да започне преди 5:00 часа

Спорт
13:54 - 27 Февруари 2020
1413
Григор и Вавринка излизат на корта малко преди да станете за работа

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в Акапулко, след като спечели двубой си с французина Адриан Манарино след с 6:7, 6:2, 7:6. Следващият мач на българина ще бъде швейцарският тенисист и негов приятел - Стан Вавринка, който надигра испанеца Педро Мартинес с 6:4, 6:4.

Двубоят между Григор и Вавринка отново е в доста неудобно от гледна точка на българските тенис фенове време.

Според програмата срещата е трета на централния корт. Първият мач започва в 01:00 часа през нощта на четвъртък срещу петък българско време, като в него силите си ще премерят двама американци - Джон Иснър и Томи Пол.

После на корта ще излязат Тейлър Фриц (САЩ) и Кайл Едмънд (Великобритания), а след техния сблъсък идва време и за шоуто Вавринка - Димитров. Мачът между поставения под №7 хасковлия и 34-годишния Вавринка вероятно ще започне около 05:00 часа българско време.

В един момент от съперничеството между Григор и Вавринка, 28-годишният българин имаше предимство в преките двубои между двамата с 4:2 победи. Швейцарецът е в серия от 5 поредни успеха срещу първата ни ракета и в момента балансът е 7:4 за Вавринка, който не е губил от хасковлията от 2016-та на "Мастърс"-а в Синсинати.

Последният им сблъсък пък бе в Синсинати през 2019 година - 5:7, 6:4, 7:6 (4) за сънародника на Роджър Федерер.