Григор няма да играе в началото на сезона

Спорт
15:18 - 23 Декември 2020
1552
Григор няма да играе в началото на сезона

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да играе в някой от двата турнира от първата седмица на календара на ATP за новия сезон. На 5 януари започват турнирите от категория ATP 250 в Делрей Бийч и Анталия, но след оповестяването на списъците с подалите заявки за участие играчи става ясно, че хасковлията ще започне сезона на по-късен етап, явно направо на австралийска земя.

Четирима шампиони в надпреварата се включват в турнира в Делрей Бийч, Флорида. Това са японецът Кей Нишикори и американците Сам Куери, Франсис Тиафо и Райли Опелка, като последният ще защитава титлата си от миналия сезон. Други интересни имена сред участниците са канадците Милош Раонич и Вашек Поспишил (финалист на Sofia Open 2020), американецът Джон Иснър, чилиецът Кристиан Гарин, британецът Даниел Еванс, полякът Хуберт Хуркач и французинът Адриан Манарино.

В Анталия също не липсват интересни участници - италианците Матео Беретини и Фабио Фонини, белгиецът Давид Гофен, хърватинът Борна Чорич, французинът Беноа Пер, австралиецът Алекс де Минор и шампионът на Sofia Open 2020 Яник Синер (Италия).