Григор повали Джокович в изключително шоу в София

Напълно логично и заслужено, залата беше пълна до краен предел

Шоу
22:20 - 17 Септември 2024
2002
Григор повали Джокович в изключително шоу в София

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, и носителят на рекордните 24 титли от Големия шлем в тениса – Новак Джокович, зарадваха максимално хората в препълнената „Арена София“ с фантастичен демонстративен мач. Успехът отиде на сметката на българския тенисист след разменени сетове в хода на двубоя, но след шампионски тайбрек победата беше за Димитров.

Иначе, шоуто в столицата на България беше гарантирано, като легендата на сръбския и световен тенис се потопи максимално и забавляваше страстно българските фенове. Джокович „се закачаше“ с публиката, съдиите, Григор и дори випове, а през втория сет стартира да прави стриптийз, когато двамата трябваше да сменят своите вече изпотени тениски.

Това удиви дамските сърца в „Арена София“, но Новак подходи хитро и подкани Григор да стори същото, след което публиката се възхити на физиката на българския атлет.

Напълно логично и заслужено, залата беше пълна до краен предел, а всички приходи от събитието ще отидат във фондацията на Григор Димитров, заради която се състоя това голямо събитие в столицата.

Зрелищното събитие в столицата на България видя преди двамата атлети да излязат на корта страхотна анимация с акцент „Роден да бъда легенда“, преплитайки всички видове спортове на земното полукълбо.

Григор Димитров и Новак Джокович влязоха в зала „Арена София“ под бурните аплодисменти на препълнения капацитет от хора. Родните фенове на тениса и спорта скандираха имената и на двамата спортисти.

Сет I:

Григор спечели жребия с монетата и избра да сервира първи. С форхенд по диагонала хасковлията поведе в първия гейм от двубоя. Последва силен начален удар по правата, а Джокович прати ретура аут. Нов добър сервис от българина не беше посрещнат от сърбина, който извика сам на себе си "Аймо, бе, Новаче". Постепенно двамата добутаха до равенство и след продължително разиграване предимството отиде при българина. Отличен бекхенд по диагонала от Димитров и първият гейм отиде на сметката на нашия атлет.

Ноле сервира втория гейм и дръпна с 30:0, но отличен минаващ удар от бекхенд на Григор затрудни сърбина, който все пак върна топката, но Димитров взе точката с прецизен форхенд, след което сърбинът изравни – 1:1.

Същинската забава стартира в третия гейм. В средата му Григор изпълни сервис, а сръбската съдийка отсъди аут. Все пак Новак подкани публиката да поиска ястребово око, с което срещата не разполагаше и в крайна сметка сърбинът склони, че Димитров реализира точка. Последва отличен минаващ удар от Димитров, който не остави никакви шансове на Новак, но сърбинът с две точки и двойна грешка от Димитров взе пробив в първия гейм.

Българският тенисист ескпресно върна пробива от сърбина и изравни резултата до 2:2, след което дръпна напред след фамозно бекхенд воле, което принуди Джокович да притича до мрежата, ала топката избяга още повече на великия сърбин. Двамата продължиха да разменят шеги по корта в София, а на няколко пъти Новак призова един от лайнсмените да е по-внимателен при отсъжданията за аутове със смях. 

В седмия гейм Новак привика едно дете от трибуните, което започна да играе тенис с Григор. Първоначално малчуганът се подхлъзна при сервис, но Джокович му помогна да се изправи, след което детето направи няколко чудесни форхенда, за да принуди Гришо да сбърка в мрежата.

Двамата разнообразяваха все пак забавата с интензивна игра, като разиграванията от тенисистите, когато бяха съсредоточени бяха от изключително качество. В осмия гейм Джокович застана да посреща сервиси от Григор и започна да забавлява публиката отзад със стойката си, акцентирайки, че задните му части не са чак толкова зле. Това принуди и Григор да избухне в смях.

Сет II:

Втората част от мача стартира с разменени геймове от двамата при технтие начални удари, а след 2:1 за Григор тенисистите седнаха за почивка и да се преоблекат. Това даде нова възможност на Новак да вдигне на крака публиката в "Арена София", след като започна да си съблича фланелката под съпровода на музика, правейки стрийптийз. Разбира се, това се хареса на залата, а малко след това Димитров повтори упражнението и това накара женската част от залата да се екзалтира. Малко след това дама от трибуните изкрещя към Джокович "Ноле, волим те (бел. ред - Ноле, обичам те), което накара сърбинът да отвърне със сърце с ръцете си.

Легендата на световния и сръбски тенис стигна до пробив в столичната зала за 3:2, след което го затвърди до 4:2. В седмия гейм от втория сет Димитров пласира отлична къса топка, която се оказа недостижима за Джокович. Той все пак опита да я догони, не успя, след което демонстративно излезе от корта, посока тунела на "Арена София". Определено сърбинът споделяше партито в нашата страна и караше публиката да се усмихва и радва на неговите номера.

Джокович се облегна към един от виповете в залата между точките и го помоли да го разтрие по рамената, след което се завърна на корта уверен, викайки "Сила, брате, сила". Двамата си дадоха сериозен отпор в осмия гейм на втория сет, а това стигна на Джокович да затвори частта с два пробива и срещата да се реши след трайбрек.

Тайбрекът:

Той стартира по-добре за Джокович, който на своя ръка поведе до 4:2, но с три бързи точки Григор Димитров направи пълен обрат и поде контрола в заветната част от мача. С отличен форхенд по диагонала Гришо "извади" Джокович от корта, а ретурът на дългогодишния световен №1 отиде аут за 7:5 за българина. Димитров направи 9:6 след изключителен бекхенд по правата, който изглеждаше невъзможен и стигна до три мачбола в срещата. При първия Гришо даде ракетата на младо българче, което определено игареше тенис и детето "нокаутира" Джокович - мач за Димитров.