Григор стартира с победа на Аустрелиън Оупън

Българинът се справи с Хуан Игнасио Лондеро в четири сета

Топ
09:53 - 20 Януари 2020
2253
Григор стартира с победа на Аустрелиън Оупън

Григор Димитров записа победа в първия кръг на Аустрелиън Оупън. Българинът се справи с Хуан Игнасио Лондеро в четири сета. В отделните части резултатът е 4-6, 6-2, 6-0, 6-4. Успехът бе под номер 60 за хасковлията в турнирите от Големия шлем.

Мачът започна равностойно, като още в първия гейм Димитров трябваше да спасява възможности за пробив, но се справи. Лондеро обаче все пак постигна пробив – за 5:4, след което взе сета.

Оспорваната игра се пренесе във втория сет. До 2:2 българинът спаси две нови възможности за пробив на аржентинеца. След това Димитров включи на скорост и влезе в силна серия. Той спечели 11 последователни гейма, което го отведе към обрата.

След като взе втория сет с 6-2, той спечели третия с 6-0. Това е третият случай, в който Димитров печели сет на нула в Големия шлем. Предишните два бяха срещу Федерико Делбонис в първия кръг на Уимбълдън през 2015 г. и срещу Янко Типсаревич на Ролан Гарос през 2019-а.

Четвъртият сет вървеше бързо с размяна на успешни сервис-геймове. При 5:4 обаче българинът стигна до три точки за пробив. Той използва втория си мач бол и стигна до втория кръг.

Снимка: gong.bg