Григорова: 45 дни са крили за запора на сметките на транспорта

Кметът на София по-рано днес съобщи, че съдия-изпълнител снощи е блокирал парите на столичния автотранспорт

Новини
13:55 - 26 Септември 2024
5302
Григорова: 45 дни са крили за запора на сметките на транспорта

Току-що водих разговори с част от ръководството на Столичния автотранспорт, документите по запора и по работата в общежитието за служители на градския транспорт в „Дружба“ са крити от новото ръководство 45 дни и едва през последните няколко дни са им дадени на флашка.

Състоянието на градския транспорт е такова поради дългогодишното неглижиране, както от страна на Столичната община, така и от страна на държавата.

Това каза общинският съветник от МК "БСП за България" Ваня Григорова.

Коментарът ѝ е по повод информацията, изнесена от кмета на София Васил Терзиев по-рано днес, който съобщи, че

от вчера са блокирани сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД,

предава БТА.

До момента Столичната община дава много повече като финанси за градския транспорт, отколкото дава държавният бюджет, а трябва да са поне 50 на 50. Министърът на финансите за пореден път лъже администрацията на Столичната община, че ще им даде 17 млн. лева. Със 17 млн.лв. дефицит беше приета икономическата рамка на транспорта, добави Григорова.

Проблемите в автотранспорта и електротранспорта са много дълбоки и от много време, но да се твърди, че причината за тези проблеми е новото ръководство, е нищо повече от цинизъм, заяви Григорова. Самите представители на управляващите току-що казаха, че причината е ремонтът на общежитието в „Дружба“, по което е работило старото ръководство. Старото ръководство, което те искаха да се запази до провеждане на конкурс, добави още Григорова.