Григорова отива на избори с Мая и "Изправи се.БГ"

Миналата седмица Манолова напусна "Левицата", а Ваня отказа да поведе листата им

Политика
14:40 - 22 Април 2024
7286
Григорова отива на избори с Мая и "Изправи се.БГ"

Най-популярният общински съветник на левите в София – Ваня Григорова, ще се яви на предсрочните парламентарни избори заедно с друга видна лъвица от родната политическа сцена. Lupa.bg научи, че Григорова ще се опита да „прекрати мандата на този елит” заедно с Мая Манолова.

По-рано днес самата Ваня информира чрез фейсбук, че е настъпил преломният момент, в който работещите българи трябва да защитят правата и интересите си. Именно затова взела решение да влезе в битката за предсрочните парламентарни избори. „Мандатът“ на този „елит“ трябва да прекратен незабавно! Време е за социална справедливост, за справедливо разпределяне на изработеното, така че да се подобри животът на всеки българин. И нищо друго няма чак такова значение”, обяви Григорова.

За тази цел общинската съветничка щяла да се включи в листата на „Изправи се.БГ”. Още не е ясно обаче как двете с Мая Манолова ще се споразумеят коя от тях да оглави листата.

Очевидно това е причината Манолова да напусне „Левицата”, където беше коалиционен партньор. Новината съобщи преди дни Цветеслава Гълъбова. Тя оповести още, че Ваня Григорова е отказала да бъде включена в изборните листи на "Левицата".

Подробности за решението на двете не бяха разгласени, но по информация на Lupa.bg Ваня Григорова е поискала от „Левицата” свободата тя да подреди листата на коалицията и да избере кандидат-депутатите. С аргумента, че старите лица са изтъркани и компрометирани и няма как да привлекат свежи избиратели и добър резултат.

„Старите муцуни в „Левицата” обаче са й заявили, че това е невъзможно. И няма как да е иначе, след като там отидоха най-ошлайфаните партийни интриганти. Тях не ги интересува добрия резултат, а кампанията срещу БСП”, коментираха пред Lupa.bg от „Позитано” 20.

Отказът на Ваня да направи компромис обаче към настоящия момент е в нейна полза, защото с поведението си тя демонстрира, че няма да позволи да бъде използвана.