Грипна епидемия в Дупница и Сапарева баня

Заболеваемостта е 242 на 10 000 души

Топ
09:04 - 21 Януари 2020
2403
Грипна епидемия в Дупница и Сапарева баня

Грипна епидемия за Дупница и Сапарева баня е в сила от днес със заповед на директора на РЗИ в Кюстендил д-р Златко Величков, съобщиха от инспекцията. Грипната епидемия е в сила до 27 януари.

Още във вторник всички учебни заведения на територията на двете общини преустановяват учебни занятия, които ще бъдат възстановени на 28 януари, съобщиха от общинските администрации.

Според заповедта на д-р Величков започва незабавно изпълнение на профилактичните и противоепидемични мерки за надзор и контрол на грипа и острите респираторни заболявания.

За предходната седмица заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в Дупница е 242 на 10 000 души. За Сапарева баня отчетените стойности са 263 на 10 000 души. Разпоредено е незабавно изпълнение на всички профилактични и противоепидемични мерки в Оперативния план за надзор и контрол на грипа и острите респираторни заболявания.

Преустановят се консултациите на бременни жени и на кърмачета, профилактични прегледи и имунизации, планови операции в болниците, свижданията в лечебните заведения, информира "Фокус".