Гриша Ганчев: Малката Перука ще наследи Боби, децата му - него

Баровецът от Микре обясни и защо е напуснал изпълкома на футболния съюз, като посочи за причина отказа на клубовете да приемат правило отборите задължително да пускат трима футболисти до 21 г.

Футбол
13:48 - 22 Ноември 2023
8738
Гриша Ганчев: Малката Перука ще наследи Боби, децата му - него

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев не очаква да има промяна в Българския футболен съюз (БФС) въпреки протестите срещу президента Борислав Михайлов. БФС обяви, че ще свика конгрес догодина, като се очаква това да се случи на заседание на изпълкома, което трябваше да се проведе тази седмица, но вероятно ще е през следващата.

"Това ръководство ги знае работите. И аз много се дразня на някои хора, които постоянно търсят под вола теле - ще ги сменяли, не знам си какво... И по моите прогнози след 2 години ще има смяна, но ще дойде малкият Михайлов, защото той вече ще е подготвен. Дано направи и деца, след което пък те да наследят него, тъй че да се успокои футболната общественост. Наистина ще има смяна на поколенията! И какво им пречи лицето", каза Ганчев пред подкаста "Код спорт".

По адрес на Михайлов той допълни: "Аз преди 10 години, като говорих, те ми се смееха и викаха, че съм ненормален. Не, аз сега на тях се смея. Ето! Ръководител - първа класа! УЕФА, ФИФА, ФАФА - навсякъде уважаван и оправя нещата."

След протеста срещу БФС в четвъртък ЦСКА излезе с официална позиция с искане на оставките на ръководството на футболния съюз. Същото поиска и собственикът на "Левски" Наско Сираков.

Ганчев обясни и защо е напуснал изпълкома на футболния съюз, като посочи за причина отказа на клубовете да приемат правило отборите задължително да пускат трима футболисти до 21 г., които да играят по 90 минути.

"Събираме гласове в изпълкома. И аз си ги следя - този как ще гласува, онзи... И опираме до два гласа - единият е на сливенския "разбирач" (Йордан Лечков - бел. ред.) и другият беше на "белия балет" от "Овча купел" (Венцеслав Стефанов - бел. ред.). Сядаме там и се почва... Скандали между мен и ръководителите на Делиормана по време на изпълкома. Аз не съм мислил за европейски футбол. Аз си гледам нашия селски футбол, защото ние сме си от село, нали? И другото нещо е, че те си направиха една тънка сметка, че аз имам подготвени играчи - такива млади. "Белият балет" става и казва: "Няма да са трима. Ще е един." То вече нагласено зад гърба на нашите 5-6 човека, които искаха да са по трима, защото и Варна искаха да са по трима също", разказа Ганчев.

Той обясни, че след това правилото е записано без уточнението за 90 минути, което доведе до смени на млади играчи за по-малко от полувреме: "И го решават за един човек, обаче в наредбата забравили да напишат, че трябва да играе 90 минути. О, какъв пропуск направила оная там, дето обслужва човека! И се почват едни смени, човек. Пускат го детето, на 3-ата минута го вадят. Майка му, баща му на стадиона, аз се чудя какво става. И тръгнахме нещо да правим, което нищо не направихме... Какво да правя с тия тука?"