Гриша Ганчев обяви датски инвеститор в ЦСКА

Актуални новини
21:00 - 15 Май 2019
4387
Гриша Ганчев обяви датски инвеститор в ЦСКА

ЦСКА е финализирал преговорите с датски инвеститор, който ще удари финансова инжекция на клуба.

Това е заявил собственикът Гриша Ганчев, който вчера имаше среща с някои от най-влиятелните фенски фракции на армейците. На срещата са дискутирани няколко теми, които вълнуват червената общественост.

Датчаните ще помогнат за изграждането на новия стадион на ЦСКА, чиито строеж трябва да започне през януари 2020 година, ако всичко е наред с документацията и клубът получи зелена светлина от правителството.

За стадиона Гриша Ганчев и партньорът му Юлиян Инджов ще дадат по 10 милиона лева, а датският спонсор - 20.

Срокът за построяването на стадиона е между 8 и 12 месеца.

Засега пречка е новият Подробен устройствен план (ПУП), чакат се някои детайли. До октомври всичко трябва да е решено, а от януари да започнат и действията.

Бюджетът за новия сезон на армейците ще бъде 12 милиона лева. На този етап се действа по селекцията, която трябва да бъде силна и конкерунтноспособна на хегемона в последните сезони Лудогорец.

"Тодор Неделев от Ботев няколко пъти ни обеща, че ще подпише с нас, а след това веднага се отказваше", казал Гриша Ганчев на феновете.

Защитникът на Ботев Пловдив - Кристиан Димитров също е вариант за "Армията". Двата клуба са подписали предварителен договор още през паузата на първенството, но футболистът не слагал парафа си, тъй като се колебаел.

"На този етап е важно да изградим силен отбор. Искам да имаме силна школа - ще достроим базата в Панчарево, за да бъдат всички на едно място. Правим нужните стъпки и се действа по въпроса", уверил бизнесменът.

Ганчев признал, че от новия сезон ЦСКА ще е с нов треньор, но неговото име все още не се знае. Благодетелят на армейците помолил феновете да имат търпение и да дадат картбланш поне за 2 години работа на наставника.

Цените от следващото първенство също ще бъдат различни за домакинските мачове - по 12, 8 и 6 лв., което предстои да бъде утвърдено и официално съобщено.

В една от групите на червените във Фейсбук - "Фенове единствено и само на ЦСКА СОФИЯ!!!" админите публикуваха още подробности около срещата вчера между Гриша Ганчев и феновете.

"Стадионът ще е за 24 000 зрители, но все още не е ясно дали ще е изцяло нов или ще се подобрява настоящият". По-интересното е, че премиерът Бойко Борисов е "дръпнал спирачката" на Кирил Домусчиев да не купува мачове и съдии! Което се отрази през втората част на първенството. За съжаление всичко, свързано с ЦСКА среща много спънки на всички нива, но това не е изненада за никой", написаха феновете.