Гриша Ганчев: Разбрахми са да ни са купуват мачове

Футбол
12:56 - 08 Юли 2019
10718
Гриша Ганчев: Разбрахми са да ни са купуват мачове

„Разбрахми са да ни са купуват мачове”. Това лаконично и в типичен стил заяви бизнесменът Гриша Ганчев след срещата на футболните босове, инициирана от премиера Бойко Борисов, предаде репортер на Lupa.bg.

Собствениците на три от най-големите футболни клубове у нас - Георги Домусчиев на "Лудогорец", Гриша Ганчев на ЦСКА и Васил Божков на "Левски", бяха на среща при министър-председателя Бойко Борисов.

Оказа се, че на срещата е решено да има специален телефон в МВР, на който футболни съдии ще могат да подават сигнали, ако са подложени на натиск. Президентът на БФС Борислав Михайлов трябва да предостави на Вътрешното министерство всички номера - служебни и лични, на арбитрите в България, за да може при нужда те да бъдат поставени под специален надзор.

Научихме още, че собственикът на "Левски" Васил Божков е поканил колегите си на среща в неговия офис, на която се е отзовал само босът на ЦСКА Гриша Ганчев. Собственикът на "Лудогорец" - Георги Домусчиев, отказал.

Първоначалната информация бе, че сред темите на срещата на премиера с футболните босове и феърплейът в първенството, както и натискът върху съдиите.

Васил Божков побърза да запали пура след спявката

Спявката започна в 11 часа в неговия кабинет в Министерския съвет. На нея присъстваха още президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Борисов кани собствениците на най-големите клубове в разгара на голям скандал в българския футбол, дни преди старта на новия сезон в Първа професионална лига на 12 юли.

Георги Домусчиев отклони поканата на Васил Божков за среща в неговия офис

В четвъртък ЦСКА изпрати ултимативно писмо до БФС заради тв правата. Клубът обвини Домусчиев в четворен конфликт на интереси като собственик на излъчващата шампионата телевизия, "Лудогорец", "Футбол Про Медия" и член на Изпълкома на футболната централа. Според появилите се информации, преди това е проведена среща на най-високо ниво между представители на тима от стадион "Българска армия" и "Левски".

Нито една от фирмите на бизнесмена Домусчиев не реагира през уикенда по въпроса. А ЦСКА остава на позиция, че иска друга телевизия да предава мачовете на отбора и ще отчислява пари към БФС и съперниците на "червените". Последната среща между собствениците на най-големите футболни клубове беше инициирана от Васил Божков през 2003 г.

Снимки: Агнес Методиева