Гришо дари респиратори на Хасковската болница

Тенис
10:53 - 27 Март 2020
2662
Гришо дари респиратори на Хасковската болница

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров дари респиратори на Хасковската
болница в битката с коронавируса.

"Очакваме тези дни с нетърпение апаратите да пристигнат в хасковската болница. Искам възможно найбързо всичко това да отмине и да има колкото може по-малко последствия", заяви Димитров.

Той изненада с визия, тъй като за първи път се появява с брада, а на въпрос за нея разказа интересно състезание, в което участва с приятели по време на изолацията заради пандемията от коронавирус.

"С приятели се хващаме на бас кой ще има по-дълга брада в края на извънредното положение, да се надявам, че ще спечеля. Това ще е от малките победи, като не може да се играе тенис", каза през смях Григор.

Звездата разкри също, че ще уплътни времето без тенис и с повишаване на образованието си. "Последните някои дни гледам и искам да се запиша на онлайн курс в някои от университетите. Бизнес училището в "Харвард" винаги ми е било много интересно", каза Димитров.

"Комуникирам всеки ден с родителите ми, споделяме си хубави моменти. Тези моменти те карат да погледнеш на нещата по друг начин. Тенисът е микроскопично нещо в света в момента. Но само може да гадаем кога ще се възобнови сезонът. Но в тениса имаме един голям лукс - винаги има следваща седмица, следващ турнир. Имам чувството, че още повече се сплотяваме в това време. И от това се нуждаем. Да бъдем заедно, защото не знаем докога ще продължи това", продължи Димитров.

Помолен да завърши с обръщение към хората в България, той каза: "Винаги ми е харесвало "Съединението прави силата". Трябва да сме възможно най-сплотени в такива ситуации. Когато играя тенис, печеля не само аз, печели и България. Да, в момента няма тенис, но имаме себе си. Нека обичаме хората около нас, роднините и да се подкрепяме в най-тежките моменти. Ние сме много силна нация", завърши Димитров.