Гришо пак заклеймен заради COVID-19

Спорт
15:30 - 28 Септември 2020
1631
Гришо пак заклеймен заради COVID-19

В нов скандал, свързан с COVID-19, бе забъркан Григор Димитров. Подпали го треньорът на отстранения от "Ролан Гарос" Дамир Джумхур - сърбинът Петър Попович.

Специалистът обяви, че най-добрият ни тенисист е дал положителен тест за коронавирус. Новак Джокович и Борна Чорич също биха били с позитивни резултати, но никой не ги е тествал.

Според Попович всички, които са преминали през заболяването, имат антитела и при проверка ще дадат положителен резултат. Както е известно, Гришо, Джокович и Чорич се заразиха по време на участието си в "Адриа Тур" в Белград.

"Изкарах вируса преди месец, имам антитела и сега тестовете ми могат да са както положителни, така и отрицателни. Но не мога да заразя никого. Чорич, Димитров и Джокович са в същата ситуация, но тях не ги тестваха на US Open. Джокович живееше в отделен дом, а има доказателства, че в организма му има антитела. Но с него няма да постъпат така, както с мен", заяви Попович, който даде положелна проба за коронавирус и въпреки че Джумхур е с отрицателна, двамата бяха отстранени от "Ролан Гарос".