Гришо след успеха: Контролирах нещата на корта (ВИДЕО)

Играх по-добре от вчера, сподели нашият тенисист

Спорт
15:38 - 15 Февруари 2024
2236
Гришо след успеха: Контролирах нещата на корта (ВИДЕО)

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров сподели първите си думи, след като се класира за четвъртфиналите на АТР 500 турнира в Ротердам.

"Изиграх по-добър мач от вчера със сигурност, удрях топката по-добре, във важните моменти излизах на мрежата и играх агресивно, което ми помогна много. Поддържах високо ниво на игра, което ми помогна много срещу играч като Мартон (Фучович). Винаги имаме такива битки с него, даже това си казахме и на мрежата: Всеки път е трудно, днес беше малко по-различно. Но това е тенисът и днес наистина играх по-свободно", обясни Димитров как е видял срещата с унгареца.

Той продължава без загубен сет при десетото си участие в зала "Ахой", където дебютира с "уайлд кард" преди 15 години.

Дали страхотният му сервис и това, че разчита още по-добре началния удар на съперника е в основата на отличното му представяне през годината?

Той се засмя и отговори пред БНР: "С това започва играта – сервис и ретур, така че със сигурност това е голям плюс. Много са нещата, мисля че цялостната ми игра е добре в момента и това е играта, която ми помогна да бъда във всеки мач. Защото в момента, в който намалиш оборотите, това се усеща и играта се променя. Така че, колкото повече контролираш нещата (на корта), толкова по-добре".