Гришо за битката с COVID-19: Бях много зле, беше ми трудно дори да ходя

Изповеди
10:44 - 24 Август 2020
3254
Гришо за битката с COVID-19: Бях много зле, беше ми трудно дори да ходя

Григор Димитров заяви в Ню Йорк, че заразяването с COVID-19 през юни е бил „най-тежкият момент“ в живота му, предаде "Радио Китай".

„През първата седмица бях много зле, беше ми трудно дори да ходя, не можах да тренирам и спортувам. Тогава отслабнах много. Наистина за мен това бе един от най-трудните моменти в живота ми“, каза Димитров, който е в САЩ за турнира от серията "Мастърс" Western & Southern Open.

През юни сръбският тенисист Новак Джокович организира редица тенис турнири, в които участва и Григор Димитров. След това няколко от тенисистите, семействата и треньорите се оказа, че са заразени с новия коронавирус. Въпреки че не бе открит източникът на заразата, турнирът и съответните мероприятия бяха разкритикувани за липсата на достатъчно информираност относно превантивните мерки срещу разпространението на COVID-19.

Гришо се надява неговият опит да бъде като предупреждение за другите тенисисти. Той ги призова да са по-внимателни. „Всеки е възможно да се зарази, независимо кой е, дали спортува и колко здравословно се храни. Всички сме равни пред вируса“, каза той.

Вчера Григор Димитров се завърна с победа в професионалния тур след дългата пауза. Шампионът от Western & Southern Open 2017 доказа, че няма проблеми при смяната на обстановката – в Ню Йорк и без зрители по трибуните, като надделя над Юго Умбер с 6-3 6-4.

Топ тенисистът ни показа изключителен характер, тъй като изостана с 1-3 във втората част, но веднага си върна преимуществото с два бързи пробива и реши срещата в своя полза

Тази вечер българско време Григор Димитров отново ще излезе на корта в Ню Йорк в мач от втория кръг на турнира от серията "Мастърс" Western & Southern Open. Българинът ще премери сили с унгарския квалификант Мартон Фучович, срещу когото досега никога не е играл.