Гробарят Георги Енев и в Добрич: Траурна агенция кремира и погребва и без смъртен акт

Общество
12:41 - 26 Май 2022
2015
Гробарят Георги Енев и в Добрич: Траурна агенция кремира и погребва и без смъртен акт

За поредната схема за измама на погребална агенция в Добрич, сигнализират граждани в социалните мрежи. Според публикацията, става дума за варненска фирма, която се представя за добричка.

„Та тези господа са толкова нагли и арогантни. Тяхната реклама излиза винаги на първо място в търсачката за погребална агенция. Впоследстие се разбра, че дори нямат офис", пише в публикацията. По-нататък авторката на сигнала описва в детайли схемата:

 "Идват, вземат покойника, казват че се занимават с всичко-естествено, няма смъртен акт, вземат тялото и го карат във Варна. А вие си плащате като добри родственици, за да може всичко да е наред с погребението. Дава се една хвърчаща бележка, без имена без нищо....Ако имате късмет, то ще бъде в крематотиума, а, ако не дай Боже е студено, може да се окаже и на някой паркинг. След това, уважаеми съграждани, започва едно лудо размотаване за документи (днес утре, ще ви се обадим, жената, която се занимава в общината е в отпуск...,почивни дни са и т.н. и т.н.),които не се изискват в действителност. Това явно се прави с цел да се вземат още пари от близките. И така 2 дни докато се усетим, че нещата не са както трябва. Отивайки в добричката погребална агенция (мислейки, че там е тялото и че те са ангажирани с погребението) разбираме цялата схема. Собственикът най-любезно ни обясни, защото не сме първите потърпевши от тези мними варненски самозванци, на които явно грам съвест не им е останало да се гаврят и възползват от тъгата на хората.

Наложи се наново всичко да се организира. А търсенето и връщането на тялото костваше 2 часа телефонни разговори, панаири и уговорки..Написах този пост, за да знаят хората докъде може да стигне човешката алчност и лакомия за пари.”