Гросмайсторско реми под Везувий

Наполи и Интер не се победиха на "Диего Армандо Марадона"

Спорт
21:11 - 12 Февруари 2022
1891
Гросмайсторско реми под Везувий

Наполи и Интер не се победиха в мач от 25-ия кръг на Серия А. Двубоят на стадион "Диего Армандо Марадона" завърши при резултат 1:1. Домакините поведоха с гол на Лоренцио Инсиние от дузпа, докато за "нерадзурите" точен бе Един Джеко в началото на второто полувреме.

След равенството Интер остава на първо място във временното класиране с 54 точки. Наполи са втори с 53. Това поставя Милан в много изгодна позиция, тъй като "росонерите" са трети с 52 и при победа над Сампдория утре ще оглавят Серия А.

Наполи започна по-агресивно срещата и още в 5-ата минута футболистите на Лучано Спалети имаха сериозни претенции за дузпа. Виктор Осимен бе повален в наказателното поле от играч на Интер, но съдията подмина ситуацията.

Тя обаче бе разгледана с ВАР, след което стана ясно, че фаул наистина има и Даниеле Довери посочи бялата точка. Зад топката застана Лоренцо Инсиние, който с удар в левия ъгъл на вратата направи резултата 1:0.

В 12-ата минута домакините можеха да увеличат преднината си. Пьотр Зиелински стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна лявата греда. Малко по-късно Виктор Осимен стреля опасно, но покрай вратата.

Интер успя да изравни в самото начало на второто полувреме. След лошо изчистване топката попадна на крака на Един Джеко, който с мощен удар в горния десен ъгъл се разписа за 1:1. Двадесет минути преди края на редовното време Самир Ханданович трябваше да се намесва и да спасява Интер от попадение след удар на Елиф Елмас.

До края на срещата двата тима си размениха по още няколко добри положения, но до нов гол така и не се стигна.