ГРОЗНА КАРТИНКА: Петима министри прегръщат Боби М.

Весела Лечева организира комсомолска среща в спортното министерство

Спорт
08:00 - 22 Март 2023
6632
ГРОЗНА КАРТИНКА: Петима министри прегръщат Боби М.

Типично в традициите на зрелия соц спортният министър Весела Лечева проведе среща за "последните научни новости в спорта и физическото развитие и годност на българското население". В комсомолското рандеву се подредиха цели петима министри, които ухилено държаха ръчичката на шефа на БФС Борислав М., докарал футбола ни до дъно, незапомнено от десетилетия.

Появиха се министърът на образованието и науката проф. д-р. Сашо Пенов, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, министърът на електронно управление Георги Тодоров, а освен Михайлов до тях се киприха шефовете на войбола и баскетбола Любомир Ганев и Георги Глушков.

„Мисля, че няма друго нещо, което може да обедини петима министри на едно място както спортът. Благодаря на всички Вас, че се отзовахте на поканата на Министерството на младежта и спорта да дискутираме едни от най-важните теми, свързани  с реализацията на младото поколение в България. Това показва Вашата загриженост“, заяви Лечева.

Президентът на федерацията по футбол Борислав Михайлов се изкефи, че за първи път спортните федерации провеждат подобна среща с представители на изпълнителната власт. Футболният съюз има амбицията да се развива в тази посока, похвали се бивият вратар със звучния прякор Перуката.

Любомир Ганев, президент на федерацията по волейбол, даде пример с успешната програма „С волейбол на училище“, която вече е обхванала десетки училища в страната. 

Президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков подчерта, че дигитализацията на спорта е изключително важна, за да може да се прави анализ на физическото и здравословното състояние на спортистите. Той също подкрепи програмата на МОН, която дава нови възможности за спортуващите в училище.