Гуардиола: "Олд Трафорд" е специално място

Ман Юнайтед винаги е труден съперник, сподели наставникът на Сити

Спорт
17:30 - 27 Октомври 2023
2314
Гуардиола: "Олд Трафорд" е специално място

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола смята, че градският съперник Ман Юнайтед винаги е труден опонент, а „Олд Трафорд“ е специално място.

Въпреки това испанецът се опита да подцени важността на дербито в неделя, тъй като това е просто един мач, който не решава нищо по отношение на сезона, до края на който ще има още 30-ина кръга. 

„Когато бях в Барса и Байерн, гостуванията на „Олд Трафорд“ винаги бяха нещо специално. Мястото е специално, а за нашите фенове този двубой също е специален. Но това е просто един мач, не е финал.

Тази среща няма да определи сезона, тъй като има още 30 двубоя до края. Ние обаче трябва да сме концентрирани. Юнайтед винаги е труден съперник, независимо с кой мениджър е. Те могат за 10-15 минути да изригнат и да ти вкарат гол. Знаем какво качество има в този отбор. Ние имаме огромно уважение към Манчестър Юнайтед и го показваме. Това важи особено за емблематични фигури като Боби Чарлтън. Утре ще бъдем част от това.

Поднасяме нашите съболезнования на Юнайтед и на английския футбол. Искам да видя нашия манталитет на „Олд Трафорд“, заяви Гуардиола по време на днешната си пресконференция.