Гуардиола: Третата титла беше най-трудна

Спорт
17:06 - 12 Май 2021
1777
Гуардиола: Третата титла беше най-трудна

Хосеп Гуардиола спечели трета титла във Висшата лига и заяви, че е най-трудната му досега. Домакинското поражение на Манчестър Юнайтед с 1:2 от Лестър означаваше, че шампионското парти в синята част от града може да започне.

Гуардиола го нарече „сезон като никой друг“, след като „гражданите“ се пребориха с последиците от пандемията, за да продължат битката за спечелването на четирите отличия до края на април.

Пеп е развълнуван от стила на игра на водения от него отбор и посветиха успеха на клубната легенда Колин Бел, който почина на 74-годишна възраст.

„Винаги ще помним този сезон по начина, по който спечелихме. Толкова съм горд, че съм мениджър на този отбор и на тази група играчи“, сподели Гуардиола.

„Те са толкова специални. Да преминем през този сезон – с всички ограничения и трудности, с които се сблъскахме и да покажем последователността, която искахме е забележително“, добави Пеп.

„Всеки ден футболистите са там и се борят за успех, опитвайки се винаги да бъдат по-добри. Те са толкова, толкова издръжливи. Това беше сезон и титла във Висшата лига, като никоя друга. Това беше най-трудно спечелената титла и най-тежкият сезон. Беше толкова тежка година за толкова много хора – за нашите фенове, за Колин Бел и цялото му семейство“, каза още Гуардиола.

Манчестър Сити вече има дубъл, след като спечели Карабао Къп през миналия месец, а отборът все още може да добави и Шампионската лига. Във финала на 29 май „гражданите“ ще се изправят срещу Челси.

Но Пеп винаги е твърдял, че шампионската титла в Англия е това, за което той жадува повече от всякога и това предизвикателство е най-голямо за него.

Това е пететата титла за Манчестър Сити през последните девет години, а Пеп се присъедини към легендите на Висшата лига Арсен Венгер и Жозе Моуриньо с по три спечелени шампионски титли.

Гуардиола е спечелил осем големи трофея за петте си години в Англия, плюс два пъти Къмюнити Шийлд.

Шампионският трофей на Манчестър Сити ще бъде връчен в домакинството на Евертън, когато на трибуните на „Етихад“ ще бъдат допуснати 10 000 фенове.

„Толкова е важно да изкажем огромна благодарност на нашите фенове. Надявам се, че ще може да празнуваме заедно един ден, който не е толкова далече. Усещаме любовта им и я ценим. Не бихме могли да направим това без тях“, каза още Гуардиола.