Губернаторът на Флорида отхвърли съдебния иск на „Уолт Дисни“ срещу него

Съдебният спор е поредният етап от продължаващата повече от година вражда между Рон Десантис и увеселителния парк

Новини
14:58 - 27 Април 2023
1423
Губернаторът на Флорида отхвърли съдебния иск на „Уолт Дисни“ срещу него

Губернаторът на Флорида Рон Десантис днес отхвърли съдебния иск на „Уолт Дисни“ срещу него и го определи като политическо мотивиран, както и че е време световноизвестната компания да спре да се радва на благоприятното отношение във Флорида, предаде Асошиейтед прес.

„Дисни“ заведе дело срещу Десантис вчера във връзка с назначаването от републиканския губернатор на надзорен съвет в самоуправляващия се окръг на тематичния увеселителния парк.

„Дисни“ обвини Десантис, че води срещу нея „целенасочена кампания на управленчески репресии“, след като компанията се е противопостави на закон, свързан с ЛГБТ общността.

Съдебният спор е поредният етап от продължаващата повече от година вражда между „Дисни“ и Десантис. Компанията засипа губернатора на Флорида с критики, докато той обмисля дали да се кандидатира за президентския пост в САЩ следващата година.

„Те („Дисни“ - бел. ред.) са разстроени, защото се налага да живеят по същите правила като всички останали.

Те не искат да плащат същите данъци като всички останали и искат да могат да контролират нещата без подходящ надзор“,

заяви губернаторът на Флорида, който сега е на посещение в Израел. „Дните на издигане на една компания на пиедестал без никаква отчетност в щата Флорида приключиха“, допълни той.

Законът, срещу който се обяви „Дисни“ и който е подкрепян от Десантис, забранява преподаването в училище на въпроси, свързани със сексуалната ориентация и половата идентичност.