Губернаторът на Кюстендил: Hямa огнище на зараза в шивашки цех

Общество
12:25 - 21 Април 2020
4797
Губернаторът на Кюстендил: Hямa огнище на зараза в шивашки цех

След като от Националния оперативен щаб съобщиха, че има огнище на зараза в шивашки цех в Кюстендил, местната управа опроверга информацията.

20 са заразените с COVID-19 в Кюстендил, починали са 4. Според областния управител Виктор Янев статистиката за заразените с коронавирус в община Кюстендил и областта не показва висока заболеваемост.

"Огнище в шивашка фирма до момента, за момента на територията на община Кюстендил и на област Кюстендил - нямаме такава информация и не разполагаме с такава информация", подчерта Виктор Янев, цитиран от БНР.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов призова за спазване на социалната изолация.

"Самият факт, че вече Кюстендил е включен сред водещите в статистиката, която дава сутрин щабът, е достатъчен повод за тревога. Няма място за каквото и да било успокоение, затова много ви моля, стойте си вкъщи", призова Петър Паунов.

Кметът на село Лиляч Райна Петрова се самоизолира, след като помогна на пълен сирак от селото, който е с положителна проба за коронавирус и е настанен в кюстендилската болница.

"Аз съм се самоизолирала, защото имаше други обстоятелства, които ме накараха да го направя. Впрочем в същото семейство имаше и смъртен случай. И аз се опитвам като служебно лице да помогна, защото в този момент има коронавирус. Да, има всички обстоятелства други, но има и едно нещо, което е наречено човещина", каза Райна Петрова.