Губернаторът на Ловеч свиква медицинския щаб

Общество
18:27 - 23 Януари 2022
1413
Губернаторът на Ловеч свиква медицинския щаб

Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев свиква кризисния щаб по здравеопазването в Ловеч утре /24 януари/. Причината е, че заболеваемостта от коронавирус продължава да расте с бързи темпове и вече е над хиляда на 100 хиляди население. На заседанието на Щаба ще бъдат обсъдени по-строги противоепидемични мерки и засилване на контрола по спазването им, заяви пред медиите Стойчев.

"Хората и тяхното здраве са приоритет. Вълната е във възходящ тренд. Действията, които на областно ниво предприемаме, трябва да бъдат съобразени и с работодателите и бизнеса. Не трябва да ги изправяме пред фалит", посочи Стойчев и добави, че трябва да бъде заселен и контролът по спазване на мерките.

"В посока затягане на контрола съм изискал допълнителни действия и ще проследя за тяхното реализиране", каза областният управител.

По данни на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч за последното денонощие диагностицираните с COVID-19 в областта са 75, а активните случаи вече са близо 1500. Седем на сто от тях са хоспитализирани.

Продължава да расте и броят на заразените учители и ученици, както и на карантинираните паралелки и групи от детските градини.